Upozorenje

SAD upozorava: Novi virus hara i u Velikoj Britaniji

virus
Reuters/Pixsell
08.03.2013.
u 09:50

Virus pripada obitelji koronavirusa koji izazivaju običnu prehladu i SARS, a zaraza u Velikoj Britaniji počela je nakon što je kod 60-godišnjaka otkrivena respiratorna infekcija, a ubrzo nakon toga pacijent je iznenada preminuo.

Iz SAD-a stiže upozorenje o novom virusu koji prelazi s čovjeka na čovjeka, a dosad je usmrtio osam osoba. Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti u tjednom je izvješću objavio da se većina slučajeva zaraze dogodila na Bliskom istoku, ali nova analiza potvrdila je tri slučaja zaraze u Velikoj Britaniji, koji ukazuju na to da bi virus mogao prelaziti s čovjeka na čovjeka, a ne samo sa životinje na čovjeka, piše Reuters.

Virus pripada obitelji koronavirusa koji izazivaju običnu prehladu i SARS, a zaraza u Velikoj Britaniji počela je nakon što je 6. veljače kod 60-godišnjaka, koji je nedavno boravio u Pakistanu, otkrivena respiratorna infekcija, a ubrzo nakon toga pacijent je iznenada preminuo.

Analiza je pokazala da je zaražen novim virusom, ali i virusom svinjske gripe - H1N1. Nakon 60-godišnjaka zarazila su se i još dva člana njegove obitelji. 

Simptomi zaraženih su povišena tjelesna temperatura, kašalj i teškoće s disanjem, a zasad ni američki centar ni Svjetska zdravstvena organizacija nisu objavili upozorenja za putovanja zbog novih zaraza.

>>Novi virus sličan je prehladi i SARS-u

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?