reakcija na incident

SAD u Libiju poslala dva vojna broda, jedan već stigao

američka mornarica,američka vojska,američka zastava
Reuters/PIXSELL
13.09.2012.
u 09:32

Razarači su opremljeni projektilima Tomahawk koji su spremni na ispaljivanje na znak predsjednika Obame

Američki dužnosnici izvijestili su kako Pentagon šalje dva ratna broda na libijsku obalu nakon napada na konzulat SAD-a u Benghaziju u kojem je ubijen veleposlanik Chris Stevens i još trojica njegovih zaposlenika. SAD je ranije javio kako u Libiju šalje 50 pripadnika elitnih marinskih postrojbi kako bi pojačali osiguranje u diplomatskim institucijama.

Brod Laboon pozicionirao se u srijedu, dok je McFaul na putu te bi u Libiji trebao biti za koji dan. Izvori kazuju kako su razarači opremljeni projektilima Tomahawk koji su spremni na ispaljivanje na znak predsjednika Baracka Obame, koji se zakleo da će odgovorni za napad na konzulat biti privedeni pravdi. Poručio je i kako ovaj incident neće prekinuti veze između SAD-a i Libije.

- Nikakav čin nasilja neće dovesti u pitanje odlučnost SAD-a. Nećemo biti zastrašeni, i dalje ćemo ustrajati jer nas svijet treba. Mi smo jedina neophodna sila na svijetu - poručio je Obama iz Las Vegasa.

Stevens i trojica zaposlenika konzulata poginuli su uslijed nereda uzrokovanih gnjevom stanovništva nakon prikazivanja filma "Nevinost muslimana" Sama Bacilea, izraelskog redatelja s kalifornijskom adresom, u kojemu se muslimanski prorok Muhamed prikazuje kao zlostavljač djece. U međuvremenu su reagirali i glumci i filmska ekipa koji tvrde da su im producenti lagali te da zbog drastičnih promjena u scenariju nisu bili svjesni konačne uvredljive poruke filma.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?