sve opcije

SAD razmatra mogućnost napada na Sjevernu Koreju

koreja, raketa
Reuters/PIXSELL
17.04.2012.
u 14:37

Washington ima brojne odgovore na daljnje "provokacije" Sjeverne Koreje, potvrdio je zapovjednik američkih postrojbi na Pacifiku

"Sve opcije su otvorene" kada je pitanje sprječavanja Sjeverne Koreje u izvršavanju novih nuklearnih testiranja, potvrdio je za Reuters admiral Samuel Locklear, zapovjednik američkih postrojbi na Pacifiku. Vijeće sigurnosti UN-a osudilo je sjevernokorejski pokušaj lansiranja rakete dugog dometa koje im, na olakšanje cijelog svijeta, nije pošlo za rukom. Uz osudu Vijeće sigurnosti odlučilo je Pyongyangu poslati poruku kako će, ukoliko nastavi s izvođenjem nuklearnih tekstova, svjetska zajednica poduzeti daljnje korake kako bi ih u tome spriječila.

Locklear tvrdi je kako Washington ima brojne odgovore na daljnje "provokacije" Sjeverne Koreje.

- Ne bi bilo primjereno komentirati kako ćemo odgovoriti na daljnje vojne operacije Sjeverne Koreje, ali mogu reći kako su u dogovoru sa saveznicima sve opcije otvorene - odgovorio je na pitanje razmatra li SAD precizni napad na sjevernokorejska nuklearna postrojenja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?