Nastavlja se rat

SAD će kazniti svaku državu koja želi dati azil Snowdenu

Edward Snowden
Reuters/PIXSELL
26.07.2013.
u 08:51

Snowden se već tjednima nalazi 'zarobljen' na tranzitnom dijelu moskovskog aerodroma gdje čeka odgovor Rusije na njegov zahtjev za privremenim azilom.

SAD nastavlja rat protiv bivšeg zaposlenika CIA-e Edwarda Snowdena. Naime, američki Senat izglasao je prijedlog sankcioniranja svih zemalja koje bi trenutno najpoznatijem bjeguncu htjele dati azil. Prema tom prijedlogu State Department bi sa zakonodavcima trebao dogovoriti kazne onim državama koje bi išle 'spasiti' Snowdena od izručenja SAD-u, javlja Reuters.

Snowden se već tjednima nalazi 'zarobljen' na tranzitnom dijelu moskovskog aerodroma gdje čeka odgovor Rusije na njegov zahtjev za privremenim azilom. Američke vlasti jasno su istaknule da će biti duboko razočarane ukoliko Rusija dopusti bjeguncu da pobjegne.

Snowden je zatražio privremeni azil kako bi mogao napustiti aerodrom, stupiti na rusko tlo i otići u zemlju koja bi mu pružila trajno utočište. Među njima se spominju Bolivija, Nikaragva i Venezuela.

>> Odvjetnik: Snowden zasad ostaje na aerodromu!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?