Mostar

S Proljetnim buvljakom učenici UWCiM-a pomažu izbjeglice

buvljak
Braco Selimović
27.04.2012.
u 11:00

Od prihoda će se obiteljima u Tasovčićima kupiti hrana, lijekovi i ostale potrepštine

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta Mostar (UWCiM) jučer su na Španjolskom trgu u Mostaru od 10 do 13 sati organizirali humanitarnu akciju za pomoć izbjegličkom kampu u Tasovčićima, u općini Čapljina. ”S ovim vidom humanitarnog rada počeli smo prije tri godine i ovakve akcije održavamo dva puta godišnje. Akcija koja se zove “Proljetni buvljak” je samo jedna u nizu akcija koje provodi Koledž ujedinjenog svijeta” - kazala je Adla Velagić koordinatorica za odnose s javnošću Koledža. Tijekom jučerašnje akcije učenici su prodavali doniranu odjeću, predmete, knjige građanima Mostara po simboličnim cijenama, a svi prihodi idu u humanitarne svrhe, konkretno za pomoć izbjegličkom kampu u Tasovčićima.

Također, iz Koledža pozivaju građane da kupovinom ili dobrovoljnim prilogom podrže ovu akciju. Od prikupljenog novca učenici će osigurati nabavku lijekova, hrane i kućnih potrepština ugroženim stanovnicima kampa u Tasovčićima. Iz Koledža također žele naglasiti kako se među artiklima za prodaju u Proljetnom buvljaku nalaze i ručni radovi žena iz izbjegličkog kampa. Ono što je svakako vrijedno spomenuti je to da učenici Koledža ujedinjenog svijeta tijekom cijele godine u sklopu volonterskog programa volontiraju u Izbjegličkom kampu Tasovčići.

Profesorica engleskog, njemačkog i francuskog jezika Barbara Lichtner ističe kako je odziv građana jako dobar. “Svake godine je sve bolje i bolje. Ovo je svakako i akcija koja ujedinjuje ljude te je stoga sve ovo jako lijepo i ohrabrujuće, istaknula je profesorica Lichtner. Na kraju, učenici Koledža ujedinjenog svijeta poslali su poruku zahvalnosti svim građanima koji su dali svoj doprinos kako bi bar donekle olakšali svakodnevicu ljudima koji žive u izbjegličkom kampu u Tasovčićima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?