FATALNA PLAVUŠA

S novim dečkom ubila muža jer je htio otići s djecom

'CRNA KRONIKA  28.01.2013. VUKOVAR - zapoecelo sudjenje Jeleni Kovacevic  Branimir Bradaric/Vecernji list'
Branimir Bradarić/VLM
30.01.2013.
u 08:06

Matiju Bašića iz Zemuna upoznala je putem interneta, nakon čega su se počeli družiti

Mirno se ušetala u sudnicu, a prvi je put počela plakati tek kada je sudac odlučio da novinari ne mogu pratiti suđenje. Plakala je i dalje tijekom čitanja optužnice zbog ubojstva supruga i sve dok joj ponovno nisu stavljene lisičine da bi je prevezli u istražni zatvor. Toga kobnog 8. listopada 2011. Jelena Kovačević (30) prvo je u stan pustila Matiju Bašića (34), bliskog prijatelja iz Zemuna. Svog supruga Borislava Kovačevića (31) pokušala je ugušiti jastukom dok je spavao.

>> Fatalna plavuša: Dok su djeca spavala, izbola muža 23 puta

Prijeti joj 40 godina

Nije uspjela u naumu pa je Borislav počeo dolaziti k sebi. Bašić ga je udario nožem u glavu te su mu potom zadali 23 ubodne rane po tijelu. Bašić se koristio skakavcem, a Jelena kuhinjskim nožem i odvijačem. Cijelo vrijeme u susjednoj sobi bilo je njihovih dvoje malodobne djece. Poslije ubojstva pokušala je policiju prevariti prikazujući sve kao provalu i pljačku. Ubojstvo se dogodilo oko 3.30 sati, ali Jelena je policiju pozvala tek u 6.15 sati. Čekala je da Bašić dođe do Zemuna.

Jelena Kovačević počiniteljica je jednoga od najokrutnijih ubojstava koja su se dogodila u Vukovaru od reintegracije do danas. Fatalna plavuša, kojoj je ovoga tjedna u Vukovaru počelo suđenje za teško ubojstvo zbog kojega joj prijeti kazna od 40 godina zatvora, dijete je iz mješovitog braka, a s majkom i bratom od 1991. godine živi u Vukovaru. Đorđe Kovačević, otac ubijenoga Borislava, kaže da su od prvoga dana njegov sin i Jelena živjeli u podstanarstvu te da ona nikad nije radila jer se bavila djecom.

Mrtav zbog ponosa

– Živjeli su sami. Koliko smo mi mogli vidjeti, super su se slagali. Međutim, u zadnjih godinu-dvije sin je nekako bio drugačiji. Znali smo ga pitati možemo li mu pomoći nekako i slično. No on je bio preponosan da nam kaže što ga muči. Ponos ga je na kraju i stajao života – kaže Kovačević.

Poslije sinove smrti doznao je da se on tjedan dana prije trebao s djecom preseliti u drugi stan. Trebao je otići od Jelene. Zašto se to nije dogodilo, ostaje nepoznanica. Danas, godinu i pol nakon sinove smrti, kaže da je Jelena oduvijek željela biti u centru pažnje, da je ljudima znala lagati kako je ozbiljno bolesna. Prisjeća se i jedne od priča po kojima je ona u drugom razredu srednje škole slagala da joj je otac preminuo. No tjedan dana zatim njezin otac pojavio se na roditeljskom.

O njenu pomagaču Matiji Bašiću, koji je ubrzo poslije ubojstva uhićen u Srbiji, u Vukovaru se ništa ne zna. Navodno su se upoznali preko interneta te su bili u nekoj vrsti veze. Zna se samo da je on zadnjih mjeseci često dolazio u Vukovar i da se viđao s njom. Kovačevići kažu da i dalje redovito viđaju unučad te Jelenina brata i majku.

– Oni nisu ništa krivi. I oni pate i sve to proživljavaju s nama – zaključio je Kovačević.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije