IVAN DODIG:

S Nieminenom sam trenirao u Njemačkoj, bit će zanimljiv meč

dodig
reuters
03.10.2013.
u 10:54

Dodig pobjedama protiv igrača iz top 10 pokazuje da je vrhunski tenisač

Ivan Dodig nastavlja svojim nastupima potvrđivati kako ove godine igra tenis na vrhunskoj razini. Ovaj put sjajnom hrvatskom tenisaču ruku je morao stisnuti i čestitati na pobjedi najbolji francuski tenisač i 8. igrač na svijetu trenutačno Jo-Wilfried Tsonga. Rezultat je bio 6-4, 7-6, a Dodig je cijelo vrijeme igrao vrhunski tenis.

Vrhunski tenis

- Mislim da sam danas odigrao na jako visokoj razini i da sam jako dobro servirao sto je bitno protiv ovakvih igrača - rekao nam je Dodig nakon meča. Inače, ovo je njegova druga pobjeda nad Tsongom, ali naš sugovornik nije imao više vremena za razmišljanje o senzaciji koju je napravio. Njegov protivnik u četvrtfinalu turnira u Tokiju je Finac Jarkko Nieminen. Na prvu, čini se lakši protivnik od Tsonge, ali podaci na papiru često i zavaraju. Forma Finca je u uzlaznoj putanji i njegove igre su sve bolje. I Dodig očekuje izuzetno neizvjestan meč. Takav je bio i njihov zadnji susret u Australiji. - Nieminen je jako dobar igrač i znamo se dosta dugo jer smo u Njemačkoj zajedno trenirali. Igrali smo ove godine u Australiji gdje sam ja dobio u 5 setova, što govori da će biti sigurno zanimljiv meč. Ja moram ponoviti igru od danas ako želim tražiti pobjedu u tom meču - ističe Dodig. Ždrijeb turnira u Tokiju je povoljan za Međugorca. Prije finala se ne može susresti s Del Potrom, Almagrom... Ipak, Dodig ne želi još razmišljati o tome.

Nastaviti s dobrom igrom

- Ja uvijek gledam kolo po kolo. Svaki meč je težak i većinom na ovoj razini odlučuju sitnice, tako da je sve moguće. Može se svakoga dobiti i od svakoga izgubiti. Nadam se da mogu nastaviti s dobrom igrom - poručio je Dodig. On nastavlja turnir i u konkurenciji parova. Cilj je i dalje plasman na Masters. - Parovi će biti zanimljivi do kraja sezone. Puno timova se bori za četiri mjesta i bit će sigurno puno uzbuđenja. Za sada smo još u igri - rekao nam je na kraju Dodig. Sigurno je kako on i Melo svojim igrama uporno dokazuju da zaslužuju plasman na Masters. Sada su sasvim blizu toga cilja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije