tjednik vlast:

Rusija u prosincu umalo izbjegla nuklearnu katastrofu

podmornica Yekaterinburg
Englishrussia
15.02.2012.
u 00:09

Podmornica je prevozila atomsko oružje, torpeda, mine i nuklearne reaktore, piše Vlast, što je u suprotnosti sa službenim navodima prema kojima podmornica nije nosila oružje

Ugledni ruski tjednik Vlast objavio je da je Rusija zamalo izbjegla nuklearnu katastrofu krajem prosinca prošle godine, kada se zapalila podmornica na nuklearni pogon koja je prevozila atomsko oružje. Informacija tjednika Vlast u suprotnosti je sa službenim navodima, prema kojima podmornica Ekaterinburg nije nosila oružje.

Vlast se poziva na nekoliko izvora iz ruske mornarice, koji tvrde da je podmornica nosila interkontinentalne balističke projektile 16 R-29, od kojih je svaki bio opremljen s četiri nuklearne glave. Ove navode zasad nije komentiralo ni rusko ministarstvo obrane ni ured zamjenika premijera Dmitrija Rogozina, koji je zadužen za vojna pitanja.

Do požara je došlo u pristaništu u Rosljakovu, kada su iskre pri varenju zapalile drvenu skelu koja je držala 18.200 tona tešku i 167 metara dugu podmornicu. Vatra je prešla na gumu na podmornici, a vatrogasci su se s plamenom borili dan i noć prije no što su podmornicu djelomično potopili i tako ugasili vatru.

Sumnja na službenu verziju priče pala je nakon što je tjednik Vlast izvijestio da je podmornica odmah nakon gašenja otplovila u mornaričku oružarnicu, što je neobičan potez za podmornicu koja nije navodno nosila oružje. Vlast navodi da je podmornica osim nuklearnog oružja nosila i torpeda, mine te dva nuklearna reaktora.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 3

B6
Booyaka 619
12:09 15.02.2012.

Izraz \"umalo izbjegla\" pretpostavlja da se katastrofa dogodila, ali da je malo nedostajalo da bude izbjegnuta... Još jedan primjer pismenosti \'copy/paste\' novinara..

OB
-obrisani-
18:55 15.02.2012.

lažu li lažu

DE
deus ex machina
20:57 16.02.2012.

TOTALNA NEPISMENOST ! Pročitajte samo naslov i smisleno ga usporedite sa tekstom u samom članku. Očito da urednik zaista ....nema pojma o hrvatskom pravopisu. Logička i jezična katastrofa!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?