SAD nije zabrinut

Rusija u bazu u Siriji poslala flotilu od osam brodova

mornarica
Pixsell,arhivska fotografija
11.07.2012.
u 08:56

Rusija je odlučila pokazati kako je spremna štititi svoje interese u regiji, ali i dalje tvrdi kako sedam brodova i razarač podmornica zapravo samo prevoze vojnike na vježbu i potrepštine za održavanje baze

Dok UN-ov izaslanik Kofi Annan pokušava dobiti podršku zemalja koje okružuju Siriju kako bi primorao predsjednika Bashara al-Assada na provođenje mirovnog plana nasilje je još jednom prešlo libanonsko-sirijsku granicu. Snažne eksplozije i pucnjava mogle su se čuti i osjetiti na sjeveru Libanona, a Bejrut je poručio kako će na granicu poslati dodatne snage.

Istovremeno Rusija je odlučila pokazati kako je spremna štititi svoje interese u toj regiji i u svoju bazu u sirijskoj luci Tartus poslala je flotilu od sedam ratnih brodova predvođenih razaračem podmornica, javlja BBC.

SAD, čini se, nije zabrinut tim ruskim potezom jer su brodovi u Tartus zapravo prevozili vojnike na vježbu i namirnice i potrepštine neophodne za održavanje baze.

Ipak, stručnjaci smatraju kako je slanje flotile zapravo vrlo značajan mornarički razmještaj.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije