Afera Mobtel

Rusija dala azil i srbijanskom milijunašu Bogoljubu Kariću

putovnice
interpol
26.07.2010.
u 09:28

Braća Bogoljub i Sreten Karić u veljači 2008. odlučili su krenuti stopama Mirjane Marković i njezina sina Marka Miloševića te zatražiti azil od ruskih vlasti.

BEOGRAD - Srbijanski biznismen i milijunaš Bogoljub Karić dobio je politički azil u Rusiji i zbog toga ne može biti izručen Srbiji na temelju Interpolove tjeralice raspisane zbog sudskog postupka koji se vodi oko afere Mobtel.

Kako Blic saznaje, ministarstvo pravde Srbije je krajem prošlog tjedna obaviješteno da Karićevo izručenje nije moguće jer je on zatražio azil, koji mu je i odobren. Bivši vlasnik Mobtela i prvi čovjek pokreta Snaga Srbije osumnjičen je da je državu oštetio za oko 40 milijuna eura.

Braća Bogoljub i Sreten Karić su u veljači 2008. odlučili krenuti stopama Mirjane Marković i njezina sina Marka Miloševića i zatražiti azil od ruskih vlasti. Moskva je tada već donijela skandaloznu odluku o davanju azila Mirjani Marković i Marku Miloševiću, koji su također na Interpolovoj tjeralici, podsjeća Blic.

– Teško se boravak Karića u Rusiji može nazvati skrivanjem. Oni tamo uživaju svu zaštitu i neometano vode svoje poslove – kaže Blicov izvor.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije