PARALIZIRANE MREŽE

RTV-kuće i banke u J. Koreji na meti hakerskih napada?

računala,korejci
Reuters/PIXSELL
20.03.2013.
u 08:46

Još nije poznato stoji li iza paraliziranih računalnih mreža Sjeverna Koreja, koja je s Južnom u zategnutim odnosima

U Južnoj Koreji u tijeku je istraga navodnih hakerskih napada koji su paralizirali računalne mreže radiotelevizijskih kuća i banaka, prenosi BBC. Emiteri KBS, MBC i YTN policiji su prijavili da su im mreže "pale" oko 14 sati, a i mreže banaka Shinhan i Nonghyup također su bile napadnute.

Osoblje radiotelevizijskih kuća reklo je kako su im računala "pala" nakon čega ih više nisu mogli upaliti jer se na ekranima pojavljivala poruka o grešci. Iz južnokorejskog pružatelja internetske usluge LG Uplusa izvijestili su kako vjeruju da su mreže hakirane.

Međutim, službeno još uvijek nije poznat uzrok problema. Jedan je dužnosnik iz predsjedničkog ureda za agenciju Yonhap rekao kako vlasti sada pokušavaju utvrditi uzrok paralize mreža, dodajući kako još nije poznato stoji li iza problema Sjeverna Koreja, koja s Južnom ima vrlo zategnute odnose. Vjeruje se da Sjeverna Koreja stoji iza dva velika cyber-napada iz 2009. i 2011. godine na južnokorejske vladine agencije i financijske tvrtke.

Sjeverna Koreja prošli je tjedan i sama iskusila hakerske napade, za koje su tamošnje vlasti optužile SAD i njegove saveznike.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije