Sulejman Tihić.

RS je funkcionalniji i jeftiniji entitet od Federacije BiH

tihic
VL FOTO
17.10.2011.
u 11:00

Tihić je u intervjuu Glasu Srpske rekao kako nema potrebe za rekonstrukcijom federalne Vlade jer ona trenutno radi dobro

Republika Srpska je mnogo funkcionalniji i jeftiniji entitet u ekonomskom smislu za razliku od FBiH koja je skup entitet. Zato je neophodna reforma Ustava FBiH s ciljem da to bude efikasniji entitet i da se vidi treba li neke županije, na primjer, ukinuti, rekao je to u intervjuu Glasu Srpske predsjednik SDA Sulejman Tihić. Komentirajući odnose unutar platformaške koalicije, Tihić je istaknuo da je SDA njezin jači dio.

- Nažalost, medijski ne stojimo dobro, jer nemamo televiziju koja će afirmirati rad naših ministara. Ovi se tek trebaju učiti vlasti - istaknuo je Tihić. Predsjednik SDA je govorio i o neuspjehu pregovora oko Vijeća ministara. - Predstavnici stranaka iz Republike Srpske na ovom sastanku su pokazali spremnost i želju da se dođe do novog saziva Vijeća ministara BiH, a na tom pravcu je bio i SDA. Podrška dogovoru izostala je od dva HDZ-a koji su tada dobili sve hrvatske pozicije, ali su uvjetovali formiranje vlasti rekonstrukcijom federalne Vlade. Ne želimo rekonstruirati Vladu FBiH jer nema razloga za to, ona relativno dobro radi i te dvije stvari se ne mogu povezivati i uvjetovati - rekao je Tihić.

Naglasio je kako je činio sve da se postigne dogovor o novom Vijeću ministara. 
- Činio sam sve što je u mojoj moći da se dođe do dogovora, a čak sam i stranačke interese stavio po strani. Bošnjak nikad nije bio ministar financija, a u Brčkom sam pristao da opet ne dobijemo tu poziciju. Bilo bi bolje da se ovo pitanje postavi onima koji nisu spremni napraviti kompromis. Tako sam danas manji optimist kada je u pitanju formiranje Vijeća ministara nego prije sastanka u Brčkom - rekao je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

Ključne riječi

Komentara 3

OL
oldday
12:47 17.10.2011.

I sada će opet biti kao i prigodbom ustanovljenja federalne vlade! HDZ-ovi odbili dobru ponudi i ostali bez ičega! PA će onda opet buniti pučanstvo protiv drugih naroda a sve u interesu svojih fotelja. Kome više samo uspijevaju prodati tako jeftine gluposti!

KR
kralj73
18:27 17.10.2011.

hdz i treba dobiti sva mjesta koja pripadaju hrvatima, pa oni imaju 90 % glasova hrvatskog naroda, i ne trebaju odustati al ajd sad da vidim hoce li vam incko pomoci kao i kod nelegalne vlade federacije, cik pa nekek to napravi na nivou bih ;)

Avatar servo_volan
servo_volan
00:53 18.10.2011.

ne laži Tihiću više i u mirovinu odma

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?