NOVI PLAN

RS će raditi posebnu analizu kreditnog rejtinga

dodik
VL FOTO
07.04.2012.
u 10:20

Kreditni rejting BiH je sada službeno u kategoriji u kojoj se očekuje bankrot zemlje

Pomoćnik ministra financija Republike Srpske u resoru za upravljanje investicijama Radmila Mihić rekla je da se u Vladi Srpske ozbiljno razmišlja o angažiranju međunarodne agencije koja bi nezavisno procijenila kreditni rejting RS-a, nakon što je agencija "Moody's" objavila podatke o novom padu kreditnog rejtinga BiH, koji je sada i službeno na korak od ocjene rezervisane za zemlje u bankrotu.

"Činjenica je da takva praksa postoji u znatnom broju zemalja. Brojne regije angažiraju profesionalce koji procjenjuju njihov kreditni rejting i na osnovu toga se prave projekcije za buduće investicije", rekla je Mihićeva za "Pres RS".

Profesor Ekonomskog fakulteta u Banja Luci Rajko Kasagić suglasan je da bi izdvojena analiza kreditnog boniteta Srpske pokazala znatno bolje rezultate od onih koje dobija BiH u cjelini.

Ključne riječi

Komentara 2

JU
Jurica1050
12:48 08.04.2012.

Tuđmanova fascinacija Miloševićem, Bobanova Karadžićem nastavlja se Josipovićevom fascinacijom Tadićem. Predsjednik Josipović evropski je započeo mirovne inicijative, a onda je dopustio da ga Tadić imperijalnim velikosrpskim potezom pretvori u marionetu velikosrpstva, sada se u njemu koprca i ne zna se osloboditi pa za sobom povlači svu novu hrvatsku vlast. Umjesto da hrvatska vlast bude evropska kočnica velikosrpstvu, umjesto da prisiljava srpsko društvo na radikalnu defašizaciju, umjesto da svim evropskim licemjerima u lice ponavlja da je RS genocidna tvorevina što priznaju svi moralni Srbi, umjesto da prizna da se prognani Hrvati nikada neće vratiti u tu četniju, da se BiH društvo nikada neće stabilizirati s RS, umjesto da ne odustane ni od kakve tužbe, naprotiv da svim mogućim mehanizmima blokira velikosrpski program, hrvatska politika se priklanja ludilu političkih hercegova i sada pomaže infiltraciji velikosrpstva u EU.

JU
Jurica1050
12:49 08.04.2012.

Velikosrpstvo je još uvijek najjači srpski politički program i srpska aktualna politika prijetvorno od njega ne odustaje. Četnički se pokret rehabilitira, RS slavi ratne zločince Karadžića i Mladića kao utemeljitelje, Dodik i ini se diče što su im epigoni. To se može razumjeti među Srbima, ali fascinacija velikosrpstvom u političkih hercegovaca zapanjuje. Ta je fascinacija posljedica frustracije i pretvara se u imitatorsko ludilo i inficira sve hrvatsko društvo.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?