ZLOČIN

Rođak Paravinje i Sretka Kalinića silovao i zadavio staricu

kalinic
VL FOTO
05.08.2011.
u 09:46

Susjedi ubijene žene su vidjeli mladića kako ulazi u kuću. Nakon sat i pol je izašao vani i počeo vikati da treba zvati hitnu pomoć. Određeno mu je 30 dana pritvora, istraga traje

Milan Kalinić (26) uhićen je zbog silovanja i ubojstva Milice Turukalo (59) u izbjegličkom kampu u Novoj Pazovi. On je rođak zloglasnog egzekutora “zemunskog klana” Sretka Kalinića! Inače, Milanov daljnji rođak je i Dragan Paravinja, osuđen za silovanja, nedavno osumnjičen i za ubojstvo Antonije Bilić (17) iz Drniša! Istražni sudac Višeg suda u Sremskoj Mitrovici jučer je Milanu Kaliniću odredio tridesetodnevni pritvor.

Motiv pljačka

Svirepo ubojstvo dogodilo se u izbjegličkom kampu u Novoj Pazovi, gde je Milica Turukalo živjela nakon što je izbjegla iz Hrvatske. Kalinić je prvo šakom udario Milicu, koja mu je također daljnja rođakinja i prijateljica njegove majke, onesvijestio je, pa potom silovao i zadavio. Kako Press saznaje od izvora u policiji bliskog istrazi, pretpostavlja se da je motiv surovog ubojstva pljačka. - Utvrđeno je da je Milica Turukalo pričala da će uskoro kupiti kuću jer će joj rođak iz Australije poslati novac. Vjerujemo da je ubojica to znao i da je zato upao u njenu sobu i nasrnuo na nju. Na tijelu žrtve bile su vidljive ozljede na vratu i grudima, a također se vidi i rana na bradi, jer ju je ubojica vjerojatno udario šakom da bi je onesvijestio. Žena je silovana i zadavljena, na vratu su bili vidljivi podljevi i otisci prstiju. Priveden je Milan Kalinić, koji je osumnjičen za ubojstvo i njemu je istražni sudac odredio pritvor do 30 dana, rekli su nam u policiji. U barakama poduzeća Planum, u kojem su posljednjih petnaestak godina smještene izbjeglice iz Hrvatske, u šoku su nam pričali što se dogodilo. Prva susjeda Milice Turukalo kaže da je ona petnaest godina živjela u kampu i da nitko nikada nije imao nešto ružno reći o njoj. - Rođena sestra Ružica živi joj ovdje u Novoj Pazovi, ali im Milica nije htjela smetati, pa je došla u kamp. Radila je i štedjela da kupi kuću, vjerojatno je zato taj Kalinić i upao kod nje. Posljednji put Milicu sam vidjela u subotu oko 13 sati kad se vraćala s tržnice. Ne znam je li ju netko iz kampa poslije toga vidio živu. Kada je mali Kalinić došao, to ne znam. I on je s roditeljima ranije živio u kampu, ali su napravili kuću i odselili se. Milica i on su neki daljnji rod, potvrdila je susjeda. Stanarka izbjegličkog kampa objasnila nam je da je u subotu vidjela parkiran bicikl kojim je Kalinić došao, ali je tada mislila da je njime u posjet došlo neko dijete.

Susjedi je tražili

- Susjedi su me oko 15 sati zvali na kavu, tada su i nju pozvali, ali iz njezine sobe se nije čuo odgovor. Kucali su joj i na prozor, ali nisu mogli vidjeti je li unutra jer na prozoru ima zeleni komarnik. Stanarka kampa kaže da je sve vrijeme dok su susjedi i ona sjedili ispred barake Milan Kalinić bio u sobi nesretne Milice Turukalo. - Dok smo mi sjedili ispred i pili kavu, on je sve vrijeme bio unutra. Izašao je možda poslije sat i pol vremena. Počeo je vikati: “Zovite policiju i Hitnu pomoć! Žena je mrtva!” Pitala sam ga: “Što si to uradio?”, a on je samo ponavljao: “Ništa! Ništa!” Istina je ipak posve drukčija.

Ključne riječi

Komentara 2

VR
vrisak
05:01 06.08.2011.

zasto tim krvnicima ne priustite elektricnu stolicu poslat cemo vam i dragana da sjedne u nju... fuj...

Avatar ivek
ivek
20:08 18.08.2011.

zlocinci i sliedjije...hrvatsku i bosnu potresaju zlocini ,, dica zlocinaca rade sta su imradili cace njihove...ovu gamad triba ist****t za uvik

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije