pušten iz pritvora

Roditelji nisu ni pomišljali da je Tomislav podigao ruku na brata

tomislav turibak (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
12.07.2012.
u 07:30

Usprkos povratku Tomislava iz pritvora, neki su nepovratno izgubili povjerenje u njega.

Tomislav Turibak kasno sinoć izišao je na slobodu, ali prvu noć nije proveo u obiteljskom domu u ulici Drage Gervaisa u zagrebačkom naselju Španskom, poprištu nezapamćenog zločina. Točno u 22.30 sati iz zgrade se spustila njegova majka Lidija i u pratnji dvojice prijatelja sjela u automobil i otišla po sina, no obitelj je očito željela Tomislava skloniti na neko sigurnije mjesto. Koju minutu ranije, u ulicu je stigla grupa od desetak mladića predvođenih predsjednikom mladeži HČSP-a Franom Ćirkom, no svojeg prijatelja sinoć nisu dočekali.

Istodobno, jedna grupica prijatelja pokojnog Hrvoja napušta ulicu i razilazi se kućama. "Ne bih volio biti ovdje kad se vrati", kratko nam je rekao jedan od njih. I prijatelji su podijeljeni. Usprkos povratku Tomislava iz pritvora, neki su nepovratno izgubili povjerenje u njega.

U nekoliko navrata tijekom večeri iz stana je izlazio otac Ivan. Blijedog i očito pod utjecajem sedativa, pridržavali su ga susjedi i potom posjeli na stolac prethodno donesen zbog njega. Kako doznajemo, zadnju noć proveo je u stanu u kojem se dogodio zločin, što proteklih noći nije ni pomišljao, pa su utočište pružili susjedi koji su ovih nekoliko dana pokazali rijetko viđeno zajedništvo u nevolji. Otac i majka, tako, dane provode u svom domu, no otac nerijetko ne može izdržati ta četiri preteška zida pa često izlazi. Tako je i ovoga puta prošetao oko zgrade zagrljen sa jednim od susjeda, pa potom sjeo ispred ulaza zamišljen, gledajući u svjetlost lampaša zapaljenih za dušu njegova sina Hrvoja, i rekao: "Moram biti jak, zbog Lidije i zbog Tomislava".

A između lampaša, bijelih ruža i krunice na asfaltu ispred ulaza, koji su proteklih dana postali mjesto svojevrsnog hodočašća za stotine Hrvojevih prijatelja, jučer je osvanula i nova relikvija: fotografija s koje se, zagrljeni, smiješe dvojica braće, Hrvoje i Tomislav, snimljena na jednom od zajedničkih putovanja. Svojevrsna je to poruka koju je na taj način odaslala obitelj, poruka zajedništva i u tragediji. Obitelj Turibak, otac i majka, kako doznajemo u kratkom razgovoru s jednim od susjeda, ni jednog trenutka nisu pomišljali da je brat podigao ruku na brata.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije