Ljubuški

Rodilište je od vitalnog interesa za Ljubuški, ne želimo da se zatvori

Prosvjed
02.09.2013.
u 10:30

Bez ikakve posebne najave okupio se veliki broj Ljubušaka

Ljubušaci su snažno i odlučno protiv zatvaranja rodilišta u Domu zdravlja Ljubuški. Vijest da bi već službeno od jučer ono trebalo prestati s radom iznenadila je stanovnike ljubuške općine, a da se s time ne slažu pokazao je i potvrdio prosvjedni skup oko 300 građana koji je gotovo spontano bez velike medijske potpore organizirala udruga mladih “Agape”. Okupilo se dosta mladih, a i sredovječnih ljudi, majki i očeva s djecom, trudnica i drugih građana koji ne mogu nikako prihvatiti činjenicu da bi rodilište koje je otvoreno 1963. godine, dakle radi već 50 godina i u kojem su se većina njih rodili, moglo odjednom staviti ključ u bravu i trajno nestati.

Izrazili nezadovoljstvo

- Ovim okupljanjem izražavamo nezadovoljstvo u povodu zatvaranja rodilišta koje je dugi niz godina bilo u funkciji u našem gradu. Vjerujemo da nije svatko učinio sve da se ovo ne dogodi, a to je sve što želimo. Voljni smo pokrenuti bilo kakve akcije prikupljanja novca ako je uopće riječ o nedostatku sredstava. Tražimo objašnjenje razloga zatvaranja rodilišta i razloge neaktivnosti da se bilo što pokrene kako do ovoga ne bi došlo. Rodilište je od vitalnog interesa za grad i županiju i nadamo se da će ovaj prosvjed pokazati koliko se ova odluka ne slaže s interesima ljubuških građana - pročitala je u ime okupljenih apel mjerodavnima u vlasti mlada majka Tonka Mlinarević. Naglasila je da je ovo prigoda i početak da se građani javno očituju i izraze nezadovoljstvo u povodu bilo kakve nepovoljne odluke za budućnost grada i njih samih. Izrazila je nadu da će ovo doći do odgovornih i da će nastojati da se ljubuško rodilište ne zatvori.

Rodilište treba ostati

- Ovdje sam rodila jedno dijete, mislila sam da ću i ovo drugo koje nosim. Veoma sam zadovoljna s osobljem i uvjetima u kojima sam rađala. Mislim da ovo rodilište treba ostati, ono nam je jako potrebno. Ako neka majka ima rizičnu trudnoću ona će ići u bolnicu u Mostar, a ako je sve u redu zašto ne bismo ovdje rađale - kaže trudnica Andrea Zelić. Građani su potpisivali peticiju i ona će biti predana UO Doma zdravlja Ljubuški i Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?