MILORAD DODIK:

Republika Srpska ne može oprostiti Lagumdžiji

'Banjaluka 21.01.2012 Milorad Dodik na press konferenciji u Palati Predsjednika RS Foto Dejan Moconja'
Dejan Moconja/VLM
15.08.2012.
u 16:20

Dodik se danas u Banja Luci sastao s ruskim veleposlanikom u BiH Aleksandrom Bocanom Harčenkom

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da RS ne može oprostiti ministru vanjskih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji to što je dao instrukcije Misiji BiH pri UN-u da podrži Rezoluciju o Siriji.

“Predsjednik RS-a prenio je ruskom veleposlaniku da je ponašanje ministra Lagumdžije na pitanju glasanja o Rezoluciji o Siriji nešto preko čega RS ne može preći”, priopćeno je iz Dodikovog kabineta nakon njegovog sastanka s ruskim veleposlanikom u BiH Aleksandrom Bocanom Harčenkom.

U priopćenju se navodi da je Dodik informirao ruskog veleposlanika o političkoj situaciji u BiH, nastaloj nakon, kako se naglašava, vanustavnog djelovanja ministra vanjskih poslova Zlatka Lagumdžije.

Dodaje se da su Dodik i Harčenko razgovarali i o gospodarskoj saradnji, posebno o projektu “Južni tok”, odnosno kraku plinovoda koji bi išao kroz RS.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:59 15.08.2012.

zar nije ovaj juzni tok trebao ici preko rvatske? hehehe, pa hvala susjedi, velikodusno od vas.

KR
krtica
19:00 15.08.2012.

Zar je predsednik RS u isto vreme i predsednik BiH pa informise ruse o politickoj situaciji u BiH? Da li je informisa i amerikance? A sta je sa nemcima? mozda bi dobro bilo da se pozabavi sa ekonomijom, ravnopravnosti naroda, povratkom prisilno proteranih, vracanjem imovine onima kojima je prisilno oduzeta itd.

BK
B Kosa
20:27 15.08.2012.

Nevidim zasto je sporno glasanje za rezoluciju o siriji. Jedanom kada je Hrvatska pregovarala sa EU Mesic je nesto sa glasovanjem u UN mutio Sanader je reko Lagumdija je postupio ispravno . Kada je Hrvatska pregovarala sa EU Mesic jec je nesto mutio sa glasovanju u UN Sanader mu je reko. "Ako hocemo u EU i NATO onda se moramo i pridrzavati pravila bar donekle nemozemo na sve strane pa tako i Bosna daj sve od Eu a glasati protiv to nema nikakvog smisla '

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?