MOSTAR

Regionalna škola s 386 učenika iz triju županija

skola
Braco Selimović
19.03.2011.
u 13:34

Ovo je ujedno i jedna među deset škola u BiH koja ima certifikat ISO 9001:2008, certifikat upravljanja kvalitetom, rekao je ravnatelj Landeka

Jučer je bio svečan dan za Srednju prometnu školu Mostar. Naime, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana je svečanost u kojem je ova škola proslavila svoj dan škole koji inače slave uz blagdan svetog Josipa, koji je zaštitnik putnika, a ujedno ga uzimaju kao i zaštitnika ove škole.

Promoviran list

Na samom početku priredbe koja se održala u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, nazočnima se obratio ravnatelj škole Zoran Landeka koji je u kratkim crtama nazočnima predstavio svoju školu. Kako je kazao, jučer su zapravo napravili rezime svih događanja koja su obilježila prošlu školsku godinu, odnosno koja su se dogodila od prošle proslave Dana škole. Također, ujedno je i promoviran list Prometnik, koji je učenički list Srednje prometne škole koji je ove godine obilježio vrijedan jubilej - 10 godina postojanja. List je predstavio profesor Viktor Zubac.

Zanimljivo je spomenuti kako se navedeni list ove godine našao na 96 stranica, a obuhvatio je sva događanja u prošloj godini.

Najbolji učenik generacije

Na svečanom danu škole proglašen je i najbolji učenik generacije, i to Marko Šušnja. Nagrada je dodijeljena i za velik doprinos Danijel Jakovljević, koji je predsjednik Učeničkog vijeća.

Nagrađena je i dramska sekcija škole koja već ima zapažene rezultate na razini države a nazočnima su se predstavili svojim igrokazom koji je i premijerno izveden, a koji će ići i na sljedeće natjecanje. Dramsku sekciju vode profesori Ante Andričić i Marin Zadro.

Inače, kako nam je kazao Landeka, ova prometna škola ima 16 razrednih odjela i pohađa je 386 učenika.

- Ovo je zapravo regionalna škola koja obrađuje prometna zanimanja, a pohađaju je učenici iz tri županije i dva entiteta, kazao je Landeka dodavši kako žele nastaviti uspješno raditi i na povećanju novih zanimanja.

Landeka je kazao i kako je ovo jedna među deset škola u BiH koje imaju ISO 9001:2008, kao certifikat sustava upravljanja kvalitetom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?