Barcelona - Real M.

Real slavio na Nou Campu, naslov ide na Santiago Bernabeu!

Barcelona Real
AFP
21.04.2012.
u 19:36

Real Madrid ostvario 87. pobjedu nam svojim najvećim protivnikom - Barcelonom

Madridski Real pobijedio je u El clasicu Barcelonu na njenom Nou Campu 2:1 i došao na milimetar od naslova španjolskog prvaka, prvoga nakon četiri sezone! Pobjedu su kraljevskom klubu osigurali Khedira golom u 17. minuti nakon velike greške vratara domaćih Valdesa, te Cristiano Ronaldo koji je zabio u 73. minuti. Gol za Barcelonu postigao je Alexis Sanchez u 70. minuti.

Prva je to pobjeda Reala nad Barcelonom u prvenstvu u zadnje četiri godine, a ujedno i prvi domaći poraz Barcelone u zadnjih 55 utakmica u svim natjecanjima.

Četiri utakmice prije kraja Real ima sedam bodova više od Barcelone. Poredak: Real Madrid 88, Barcelona 81...

 

90'+4 Gotovo je! Real Madrid pobijedio je Barcelonu u gostima 2:1 i došao nadomak osvajanja španjolske titule.

90'+3 Umjesto Benzeme ulazi Higuain.

90' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' Umjesto junaka Özila ulazi Callejon.

86' Mascherano je dobio žuti karton nakon dosta grubog prekršaja na C. Ronaldu.

83' Real je imao kontru 4-2. Benzema je vukao loptu od centra i onda sebično pucao ravno u Valdesa s ruba 16-erca.

78' Žuti karton za Granera.

77' Žuti karton za Özila zbog otezanja igre.

76' Gužva! Koškaju se igrači Reala i Barcelone nakon prekršaja Danija Alvesa na Cristianu Ronaldu.

74' Zamjena u Realu i Barceloni! Granero ulazi umjesto Di Marije kod Reala, a Pedro umjesto Adriana kod Barcelone.

72' Goooooooooooooooollll!!!! Real vodi 2:1! Kakav odgovor kraljevskog kluba!!! Real je krenuo u kontru, Özil fenomenalno proigrava Cristiana Ronalda koji utrčava iza leđa obrane Barcelone i zabija hladnokrvno za 2:1. Portugalčev 42. pogodak u prvenstvu ove sezone!

70' Goooooooooooooooollll!!!!! Barcelona je izjednačila! Kakav nos Guardiole, tek je uveo Sancheza, a ovaj mu se odmah odužio pogotkom!

69' Zamjena u Barceloni! Xavi izlazi iz igre, ulazi Sanchez.

54' Kakva šansa za Barcelonu. Thiago je proigrao Tella koji sa 7-8 metara, malo iskosa, neometan puca visoko preko gola. Ovo je vrlo lako moglo biti 1:1...

52' Benzema je proigrao Cristiana Ronalda, Portugalac je krenuo sam prema golu Barcelone, ali pomoćnik je označio zaleđe.

Zanimljiva statistika iz prvih 45 minuta. Barcelona je imala 78 posto loptu u svojim nogama, ali nije uputila ni jedan šut u okvir gola!

47' Odmah žuti karton za Xabija Alonsa nakon preoštrog starta.

46' Počelo je drugo poluvrijeme!

45' Kraj prvoga dijela

44' Obećavajuću kontru Özil ipak ne koristi.

43' Žuti karton dobio je Pepe nakon prekršaja na Sergiju Busquetsu.

27' Kakvu je sada šansu promašio Xavi! Messi ga je fenomenalno proigrao, podvalivši loptu obrani Reala. Zaleđa nije bilo, Xavi je izbio sam pred Casillasa, ali španjolski vratar nogom dira loptu dovoljno da je skrene pored desne vratnice.

20' Benzema je krasno proigrao Cristiana Ronalda koji puca iskosa s lijeve strane s nekih 7-8 metara, no Valdes brani njegov udarac.

16' Gooooooooooooool!!!!! Real je izveo svoj treći korner. Valdes je krivo procijenio let lopte, glavom je pucao Pepe, a Barcin vratar krajnjim naporom samo odbio loptu na nogu Khedire koji iz blizine zabija za vodstvo gostiju!

15' Prvi žuti karton na utakmici. Sergio Busquets opomenut je nakon što je u izglednoj prilici zaustavio Cristiana Ronalda.

13' Mladi Tello izbio je sam na Casillasa, ali dosuđeno je zaleđe.

11' Udarac Benzeme s ruba kaznenog prostora nakon što je izbjegao zamku zaleđa. No prizemni udarac lagano brani Valdes. Barcelona nekako djeluje konfuzno na početku...

6' Dani Alves jurio je za loptom u kazneni prostor Reala, stigao je prije do nje, ali mogao je samo pogoditi istrčalog Casillasa.

4' Kakva šansa za Real! Özil je izveo korner s lijeve strane, Cristiano Ronaldo pucao, a Valdes krajnjim naporom izvadio loptu ispod grede!

1' Počeo je 219. El clasico! Oba kluba imaju po 86 pobjeda, a bude li slavila Barcelona, bit će to njihovo prvo vodstvo u međusobnim susretima nakon 80 godina!

Večeras će u 20 sati na gotovo dva sata stati sav nogometni svijet. Na Nou Campu sudaraju se dvije najjače momčadi današnjice - Barcelona i Real Madrid. Ovom El clasicu dodatnu draž daje činjenica kako izravno odlučuje o naslovu prvaka. Izađe li sastav Josea Mourinha iz njega neokrznut, kraljevski klub može početi slaviti naslov. Ako pobijedi Barcelona, doći će Realu na samo bod i puhati mu za vratom zadnjih pet prvenstvenih kola...

Evo i sastava večerašnjeg sudara titana:

Barcelona (4-3-3): Valdes; Alves, Mascherano, Puyol, Adriano; Xavi, Busquets, Thiago; Tello, Messi, Iniesta

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao; Khedira, Xabi Alonso; Ronaldo, Ozil, Di Maria; Benzema

Mourinho na teren Nou Campa izvodi istu momčad kao protiv Bayerna u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, dok je Guardiola malo iznenadio svojim izborom. Na klupi je ostavio Cesca Fabregasa, a umjesto njega priliku je dobio Thiago Alcantara, a umjesto Alexisa Sancheza (koji je zaradio malu ozljedu protiv Chelseaja u LP) startat će mladi Cristian Tello. Gerard Pique ponovo je na klupi, zbog čega se ovaj tjedan već posvadio s Guardiolom.

 

Bit će ovo večer rekorda: Xavi će, ako nastupi (a trebao bi), sa 32 nastupa postati Barcelonin rekorder po broju utakmica protiv madridskoga Reala. Zasad je izjednačen s bivšim kapetanom Joanom Segarrom, obrambenim igračem koji je igrao za katalonski klub u 1950-ima i 1960-ima.

Nadalje, zabije li Real gol, bit će to njegov 107. u ovom prvenstvu čime će momčad Josea Mourinha postati apsolutni rekorder po broju golova u jednoj sezoni. Trenutačno dijele rekord s Realovom generacijom iz sezone 1989./90., koja je zabila 106.

Također, tko god zabije od fantastičnog dvojca - Lionel Messi i Cristiano Ronaldo - poboljšat će rekord po broju golova u jednoj sezoni koji su obojica srušili u prošlom kolu. Trenutačno su Messi i C. Ronaldo na 41 golu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?