MARTIN FRANČEŠEVIĆ:

Razotkrit ću brojne kriminalne radnje ministra Crnkića

frančešević
VL FOTO
06.08.2010.
u 10:05

Želim da se otkrije tko je, kako i uz čiji blagoslov uveo u pravo na desetke tisuća fiktivnih, odnosno lažnih ratnih vojnih invalida ili lažnih ratnih odlikovanja, kaže Frančešević

Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu otvorilo je istragu protiv pomoćnika ministra za pitanja branitelja FBiH Martina Frančeševića i dvojice niže pozicioniranih djelatnika ministarstva - Fadila Imamovića i Dragana Majstorovića, zbog navoda o izdavanju lažnih isprava o obnašanju zapovjedne dužnosti i uvjerenja o dodjeli ratnih priznanja Republike Hrvatske.

Kaznena prijava


Temeljim tih dokumenata, neki od pripadnika HVO-a navodno su ostvarivali prava i primanja koja im ne pripadaju. Pokretanje istrage rezultat je kaznene prijave koju je protiv Frančeševiča još prije više od godinu dana podnio nelegalno postavljeni glavni inspektor u Ministarstvu za pitanja branitelja FBiH Omer Bašić. Frančešević, koji je ujedno i najviše pozicionirani hrvatski kadar u ovom ministarstvu, ističe da se iza svega krije pokušaj ministra Zahida Crnkića i njegova bliskog suradnika Omera Bašića da ga diskreditiraju.

Krajnje je vrijeme da se neke stvari u ovom ministarstvu raspetljaju i raščiste, pa ako nema drugog puta i načina, onda je i sud pogodno mjesto da se otvore karte i progovori o brojnim zloporabama i kriminalu koji već godinama cvjeta u ministarstvu. Ja sam spreman i želim što prije, ako je moguće, prije nego što istekne mandat ministru Crnkiću, da se ova priča otvori i da vidimo tko je u ovom ministarstvu radio nezakonito, tko je i kako i uz čiji blagoslov uveo u pravo na desetke tisuća fiktivnih, odnosno lažnih ratnih vojnih invalida ili lažnih ratnih odlikovanja, izjavio je jučer Frančešević za Večernjak.

Napominje da je Parlament FBiH na svojoj posljednjoj sjednici otvorio neka od ovih pitanja, ali da zbog skorog isteka mandata vjerojatno neće biti vremena ni prilike da se razgovara o “brojnim problematičnim i kriminalnim aktivnostima ministra Crnkića i njegovih suradnika, od kojih neki imaju podebeo dosje, kao recimo njegov predstojnik ureda Salko Beba ili njegov tzv. inspektor Omer Bašić”.

Famozna revizija

Sada, u situaciji kada je više nego jasno da će taj kriminal kad-tad isplivati na površinu, kad je više nego jasno da famozna revizija još nije ni počela kako treba, a već je doživjela totalni krah, ministar Crnkić nastoji po svaku cijenu sakriti prave probleme u ovom ministarstvu i teret odgovornosti za totalno rasulo svaliti na “najslabiju kariku”, naglasio je Frančešević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?