OBEĆANJE PREMIJERA

Rast mirovina u Federaciji BiH može se očekivati na proljeće

mujezinović
VL FOTO
24.12.2010.
u 17:12

Ovo je rekao premijer Mujezinović tijekom sastanka s predstavnicima Zavoda za mirovinsko osiguranje FBIH

Realno je očekivati rast mirovina u idućoj godini, ocijenjeno je danas tijekom sastanaka premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića sa direktorom i zamjenikom direktora Federalnog zavoda PIO/MIO Zijadom Krnjićem i Ivanom Rogićem, te predstavnicima umirovljenika u FBiH.

Prema procjenama i planovima, kojeg su tijekom sastanka iznijeli čelni ljudi Zavoda, u idućoj godini  očekuje se  rast ukupnog iznosa sredstava u PIO-u/MIO-u u iznosu od 4 posto, što bi na proljeće moglo rezultirati povećanjem mirovina.


- Svi napori Vlade FBiH na stabilizaciji prilika u Zavodu urodili su plodom. Mirovine su ostale redovne i na dostignutom nivou. Projekcije i planovi koji su danas predstavljeni su za svaku pohvalu. Istovremeno očekujemo da će u Nacrtu proračuna FBiH za iduću godinu dio sredstava biti predviđen za vraćanje akumuliranog duga prema zavodu. Također, ukoliko realiziramo ekonomske planove koje smo postavili, onda svakako možemo očekivati povećanje mirovina, kazao je Mujezinović.

Očekuje se kako će se umirovljenicima iduće godine vratiti četvrtina duga, odnosno, oko 45 milijuna maraka koje otražuju od federalnih vlasti.


Predstavnici umirovljenika Omer Omerefendić i Ivan Kožul iskazali su zahvalnost premijeru i Vladi FBiH, kao i čelnim ljudima na stabilizaciji prilika u PIO/MIO, te naporima koje ulažu na unaprjeđenju teškog položaja ove kategorije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?