košarka

Raspucani Lesko i Milićević potopili Livno i Široki II

Košarka
24.10.2012.
u 10:43

Vitez je na gostovanju kod Rame, predvođen Palavrom koji je postigao 23 poena, upisao pobjedu s 19 poena razlike

Započela su košarkaška natjecanja u oba regionalna saveza pri Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, u Košarkaškom savezu Herceg Bosne i u A-1 ligi Federacije BiH.

Favoriti očekivano

U hercegbosanskoj ligi glavni favoriti u borbi za visoki plasman ostvarili su pobjede. Vitez je na gostovanju kod Rame upisao pobjedu s 19 poena razlike. Predvođeni iskusnim Palavrom koji je postigao 23 poena, gosti su relativno lako završili nastup u Rami. U sastavu trenera Josipa Pandže solidno su još odigrali Dedić, Blaškan i Bambur, a u poraženom sastavu isticali su se Radoš, Nikolić, Burić i Biloš. Druga momčad Širokog poražena je u Mostaru kod Studenta. Za pobjedu studenata na startu prvenstva najzaslužniji je nekadašnji igrač Zrinjskog Hrvoje Miličević koji je ubacio 32 poena. Kod Širokobriježana trojka Ćorić, Babić i Vranješ bila je bolja od ostalih. Brotnjaci su na otvaranju hercegbosanske lige u svojoj dvorani u Čitluku s uvjerljivih 87:62 pobijedili Livno. Za goste iz Livna nezaustavljivi su bili Lesko koji je ubacio 30, te Planinić 23 poena. Kod Livnjaka bolji od ostalih bio je Dronjić. A u ranije odigranom susretu Busovača je iznenadila Gruđane i slavila 88:76 lakše nego se očekivalo. Rezultati 1. kola: Rama – Vitez 60:89, Student – Široki II 70:61, Brotnjo – Livno 87:62, Busovača – Grude 88:76.

Brčko uvjerljivo

Odigrano je i prvo kolo A-1 lige Federacije Bosne i Hercegovine. Sloboda je na svom terenu deklasirana od ekipe Brčkog, i to je jedina gostujuća pobjeda u ovome kolu. Postignuti su slijedeći rezultati: OKK Sloboda – Brčko 58:83, OKK Čelik – Bošnjak 91:84, Gradina – Donji Vakuf 93:80, Spars – Limometal 113:83, Play off – Orlovik 79:55.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?