Izbori

Raspisivanje sa ili bez Mostara

Izbori
Zoran Grizelj
29.04.2012.
u 13:05

Središnje izborno povjerenstvo BiH očekuje i da se razriješi pitanje izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara

Na sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH zaključeno je da se donošenje odluke o raspisivanju lokalnih izbora za 2012. obavi 7. svibnja na sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, kazao je član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović.

 

Po njegovim riječima, do tog datuma Središnje izborno povjerenstvo BiH očekuje i da se razriješi pitanje izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara. Arnautović navodi da je potrebno skrenuti pozornost svim potencijalnim kandidatima za lokalne izbore 2012. godine da su se obvezni registrirati u onoj izbornoj jedinici u kojoj se žele kandidirati, do dana raspisivanja izbora.

“To znači da ako netko ima namjeru ili potrebu mijenjati izbornu jedinicu, odnosno izvršiti preregistraciju prema tzv. CIPS projektu, obvezan je to izvršiti zaključno sa 6. svibnjem u 24 sata“, kazao je Arnautović. On je naglasio da Izborni zakon BiH predviđa i situacije u kojima se u nekoj izbornoj jedinici ne bi mogli održati redoviti izbori. Zakon tada predviđa odgađanje tih izbora do 30 dana. U Mostaru je unatoč pozivima na dogovor prije nekoliko dana utemeljena Stručna skupina za rješavanje pitanja Statuta Grada Mostara koja bi u roku od 30 dana trebala ponuditi rješenje o izmjenama Statuta Mostara koje je naložio Ustavni sud BiH, Okvirni rok je do 25. svibnja. Stručnu skupinu čini pet članova i to po dva Hrvata, dva Bošnjaka i jedan Srbin.

Kakav god bio ishod rada novoformirane skupine malo je za očekivati da će se donijeti nova rješenja koja će biti prihvatljiva svima i to posebice do 7. svibnja, kada će biti odluka o izborima.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
daniele
16:15 29.04.2012.

Pa dogovorite se. Bit ce sve OK.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?