Stolac

Raguži imaju svoje misice, himnu, knjige i veliko zajedništvo

Blagoslov
Frano Matić
11.06.2012.
u 09:36

Služena je sveta misa, položeni su vijenci i svijeće, a predstavljena je i knjiga na kojoj je radilo 60-ak autora

Ne kaže se uzalud “Ima ih ko’ Raguž“. Ne samo da ih ima u cijelom svijetu već su odlučni i jedinstveni u nakani da se svake godine okupe u svom Stocu, odakle i potječe loza Raguža. To se najbolje vidjelo proteklog vikenda kada je u Stocu upriličeno treće po redu okupljanje Raguža, kako onih koji žive u Stocu i po BiH tako i onih iz iseljeništva. Ovogodišnje okupljanje počelo je misom u Gornjem Hrasnu te polaganjem vijenaca na groblju na Lastvi. Program se nastavio u Stocu gdje je u crkvi sv. Ilije Proroka za sve Raguže služena sv. misa i na kojoj je u ime roda Raguža veliku sliku nakon blagoslova stolačkoj umjetničkoj galeriji i župi Stolac predao Stojan Raguž iz Požege. Ispred spomenika poginulim Stočanima kod crkve sv. Ilije izaslanstvo Raguža položilo je i vijenac te zapalilo svijeće, a onda je uslijedilo i zajedničko fotografiranje.

U ljetnoj bašti restorana “Villa Ragusa“ u Stocu upriličeno je druženje Raguža uz bogat kulturno-zabavni program. Nakon intoniranja himne Raguža “Otkud da te zovnem rode“, skupu se obratio Ivan Raguž, predsjednik Udruge “Raguži 1610” za BiH istaknuvši kako Raguži ne zaboravljaju tko su i odakle su pa je najavio nove zajedničke projekte i aktivnosti ove udruge. Uslijedila je i promocija knjige o Ragužima “Otkud da te zovnem rode“ o kojoj su govorili Tomislav, Miro i Željko Raguž. “Ova je knjiga kao neka spomenica Raguža jer je svjedok jednog vremena i ljudi koji su učinili mnogo kako bi se čulo za Raguže i sve ono što rade evo već preko 400 godina. Stoga se očekuju i nastavci“, istaknuo je Željko Raguž. Program je vodila Rajna Raguž, miss Hrvatske za 2001., koja je također vezana za Hercegovinu odakle joj je i otac

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?