Tragedija

Radnik dobio otkaz pa se raznio bombom

Vareš
05.12.2012.
u 09:33

Prijatelji: Prethodno je pokušao razgovarati s direktorom Nijazom Šutićem, ali ga je ovaj odbio

Očajni Samir Parić (47), radnik Autotransa iz Vareša počinio je samoubojstvo ručnom bombom zbog otkaza. Njegovi poznanici navode da je nesretni čovjek iza sebe ostavio oproštajno pismo, koje je naslovio na svoju usvojenu kći S. P. (14). U pismu je detaljno opisao razloge zbog kojih je odlučio podići ruku na sebe i tražio od nje da mu oprosti. Između ostaloga, naveo je i to kako mu je otkazom pričinjena velika nepravda i da je to “kap koja je prelila već punu čašu” te da to jednostavno ne može više podnijeti pa si je odlučio oduzeti život. Parić je zatim uzeo ručnu bombu iz kuće i vratio se u tvrtku, gdje se i raznio. Ubio se u radionici poduzeća u kojoj je radio više od tri desetljeća, a u vrijeme kada je dobio otkaz radio je kao voditelj održavanja. Njegovi prijatelji tvrde da je prethodno pokušao razgovarati s direktorom Nijazom Šutićem, ali da je ovaj navodno odbio.

Izbacivali ga iz tvrtke

- U petak je bez ikakvog valjanog obrazloženja dobio otkaz. Strašno ga je pogodilo jer je u tom poduzeću radio čitav svoj život. Čak je i zanat tamo završio. Još više ga je zaboljela činjenica da je otkaz dobio pismenim putem, i da nitko od nadređenih, uključujući direktora Šutića, nije htio s njim razgovarati i kaže mu razlog otkaza. Nije se pomirio s tim pa nastavio dolaziti na svoje radno mjesto. Međutim, čim bi se pojavio, direktor bi naredio da se izbaci. Čak je i policiju zvao da ga izbaci iz tvrtke. Opet je otišao kako bi razgovarao s direktorom. Međutim, on je odbio da se vidi sa Samirom - ispričala je novinarima Parićeva rođakinja. Očito nitko nije slutio da će dići ruku na sebe.

Živio s kćeri

- Svi smo znali da je očajan zbog otkaza, ali smo vjerovali da će uspjeti riješiti taj problem. To jutro jeste bio uznemiren, ali takav je bio i prethodnih dana pa nitko nije ni slutio da će doći do tragedije - dodala je ona ističući da je samoubojstvo šokiralo i njegove radne kolege koji su s njim radili godinama u tom poduzeću. Radnici koji su prvi došli u radionicu ispričali su Parićevim rođacima da ga je bomba doslovno raznijela i da nitko od njih nije stigao pomoći mu. Tvrde da se radilo o vrsnom automehaničaru i jednom od najboljih radnika.

- Živio je s usvojenom kćeri nakon što ga je supruga napustila prije više godina, a roditelji umrli. U Varešu žive i njegova braća, koja su već najavila da će preuzeti brigu o njegovom usvojenom djetetu - navode ožalošćene kolege. Iz policije nisu htjeli ništa više reći dok se ne završi čitava istraga u krugu Autotransa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije