Ispovijest putnika

Putnici iz srušenog Boeinga: Znali smo da smo doletjeli prenisko

zrakoplov Boeing 777 (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
07.07.2013.
u 13:13

Benjamin Levy, jedan je od putnika srušenog zrakoplova. Sjedio je na sjedištu 30K, a kada je pogledao kroz prozor vidio je da se nalaze na samo oko tri metra iznad vode zaljeva San Francisca.

Zrakoplov je slijetao na pistu Međunarodne zračne luke u San Franciscu po predivnom vremenu bez ijednog oblačka. Ali bio je prenisko. Opasno prenisko.

Benjamin Levy, jedan je od putnika srušenog zrakoplova. Sjedio je na sjedištu 30K, a kada je pogledao kroz prozor vidio je da se nalaze na samo oko tri metra iznad vode zaljeva San Francisca.

Taj prizor je bio uznemirujući, čak iako znam da je pista za slijetanje ove zračne luke blizu vode.

- Nigdje nisam vidio pistu, vidio sam samo vodu, rekao je Levy, javlja CNN.

Negdje prema stražnjem dijelu zrakoplova sjedio je i putnik Xu Das. On je na svom profilu jedne kineske društvene mreže, poput Twittera, objavio da je pogledao kroz prozor i te da mu se čini da se nalaze upravo na razini površine vode.

- U jednom trenutku učinilo mi se da je pilot pokušao podići zrakoplov u zrak prije slijetanja, za ponovni prilaz, rekao je putnik Noni Singh.

Tada je, bez ikakvog upozorenja iz kokpita, zrakoplov udario u pistu, "ostao" bez repa i nastavio se vrtiti na pisti na trupu, nastavlja Singh.

Ogromna vatrena kugla vinula se u zrak nedugo zatim, a vatrogasci koji su prvi stigli do zrakoplova ostali su prestravljeni prizorom. Pored gorućeg zrakoplova beživotno su ležala tijela dviju kineskih 16- godišnjih djevojčica. Vatrogasci su ugledali i neke putnike kako izlaze iz vode. Putnici su izašli kroz izlaze za nuždu, a neki od njih su imali i svoju kabinsku prtljagu sa sobom. 

Što se točno dogodilo znat će se nakon temeljite istrage, no ona može trajati i godinama.

>>Boeing udario u pistu i zapalio se: dvoje mrtvih, 182 ozlijeđenih

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?