NOVI NAPAD

Pucano i na kuću glavnog tužitelja Posavske županije

orasje
VL FOTO
09.11.2010.
u 15:44

Policija ima sumnjivca i ne povezuje ovaj slučaj s ranijim rafalanjem stranačkih ureda i ministrove kuće u Orašju

Nakon prošlomjesečne pucnjave po uredima HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, koja još nije razjašnjena, u okolici Orašja ponovno su odjekivali rafalni pucnji. Više od desetak hitaca pogodilo je privatnu kuću Luke Dabića (55), glavnog tužitelja Posavske županije, i supruge Mare, direktorice Županijske Uprave za inspekcijske poslove, u selu Matići.

Imaju sumnjivca?

-Na imovinu tužitelja Luke Dabića pucano je u nedjelju iza ponoći iz ceste, 70-ak metara dalje, koja vodi prema selu Bok. Postoje tragovi oštećenja i na objektu koji je bio u putanji ispaljenih hitaca, kazali su u policiji, dodajući da motivi napada nisu poznati, a u pucnjavi nije bilo stradalih. Ne povezuju ni ove dvije pucnjave u kratko vrijeme. Ipak, prema nepotvrđenim informacijama, policija sumnja na jednog poduzetnika i vlasnika lanca trgovačkih radnji, koji je u posljednje vrijeme prijetio supružnicima Dabić, i to zbog posla kojim se bavi. Naime, bio je jako nezadovoljan inspekcijskim radom pa je, kako doznajemo, prije mjesec dana upao i u ured tužitelja Dabića te, između ostaloga, navodno zaprijetio da će se “raznijeti bombom u njegovoj kući”, valjda kako bi domaćini imali trajnih trauma. Tvrdio je da ima PTSP te da je spreman na sve. No, te indicije tek treba provjeriti. Susjedi bračnog para Dabić ističu kako su čuli pucnje, ali nitko od njih nije izlazio iz kuća iz sigurnosnih razloga. No, netko je ipak u mraku vidio pucača kako ulazi u tamni luksuzni auto.

Više čahura

- Uz tragove širokih guma, policija je na mjestu pucnjave pronašla nekoliko čahura automatske puške ‘kalašnjikov’ koje bi također mogle pomoći u razrješenju ovog kukavičnog čina. Informacije govore da je naoružani napadač na imovinu obitelji Dabić pobjegao s vozilom prema selu Bok, a potragu i točne informacije o napadaču onemogućavala je neosvijetljenost ulica u kojima je noću ugašena javna rasvjeta - kažu mještani. Tužitelj je u sporno vrijeme, u 1.50 sati, bio sam u kući i gledao TV. Supruga je bila kod bolesne majke, a sin na studiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?