Ljubuški

Prvu nagradu i 500 KM osvojila Melani Strinić

Priznanje
16.09.2012.
u 11:52

Večer sjećanja na prof. Ivana Plejića

Dobrotvorna zaklada Hrvatskog radiše “Prof. Ivan Plejić” i Gimnazija Ljubuški organizirali su u ljubuškoj Gradskoj vijećnici večer sjećanja na prof. Ivana Plejića.

Uz brojne posjetitelje sudjelovali su kolege, prijatelji, supruga pokojnog prof. Ivana Plejića Grozdana i brat Ante, predsjednik Hrvatskog radiše prof. Milenko Brkić, ravnatelj ljubuške Gimnazije prof. Goran Skoko i kao posebni gost redatelj Vlatko Filipović. Nazočnima su se na početku obratili predsjednik Hrvatskog radiše prof. Milenko Brkić i redatelj Vlatko Filipović, a potom je prikazan jedan dio dokumentarnog Filipovićeva filma “Čarobni jug”. Film govori o ljudima i životu u donjem toku rijeke Neretve, no, na žalost, zbog tehničkih zapreka nije u cijelosti prikazan. Temeljna zadaća dobrotvorne zaklade “Prof. Ivan Plejić” je promicanje hrvatskoga jezika i kulture, školovanje djece, mladeži i odličnih studenata prije svega iz siromašnih obitelji. Već sedmu godinu zaredom Zaklada raspisuje natječaj za dodjelu stipendija odličnim studentima hrvatskoga jezika i književnosti i dodjeljuje novčane nagrade za najbolje neobjavljene literarne radove. Predsjednik UO Zaklade Rudo Boras objavio je ovogodišnje rezultate natječaja za najbolje literarne radove i uručio priznanja i nagrade.

Prvu nagradu u iznosu 500 KM osvojila je Melani Strinić, učenica Gimnazije iz Livna, za svoje dvije pjesme “Različiti pa jednaki” i “Sreća”. Druga i treća nagrada pripale su dvjema učenicama Gimnazije iz Ljubuškog. Drugu nagradu i novčani iznos od 300 KM dobila je učenica Anita Boras za pjesmu “Marioneta ljubavi”, a treću nagradu i iznos od 200 KM učenica Kristina Gadže za pjesmu Moj uvid. Nagrađeni učenici dobili su i komplete knjiga od izdavačke kuće Meandar media iz Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?