biskupja Green Bay

Prvi puta priznato ukazanje Gospe u SAD-u

Svetište u SAD-u
10.12.2010.
u 12:57

Biskup David Ricken iz Green Baya službeno je priznao marijanska ukazanja u svetištu Naše Gospe od Dobre Pomoći

RIM – Prvi puta je u SAD-u priznato ukazanje Gospe. Biskup David Ricken iz Green Baya službeno je priznao marijanska ukazanja u svetištu Naše Gospe od Dobre pomoći (Lady of Good Help)  u mjestu Champion, državi Wisconsin.


„Izjavljujem s moralnom sigurnošću i u suglasju s crkvenim normama da događaji, ukazanja i izrazi koje je iznijela Adele Brise u listopadu 1859. godine predstavljaju u suštini nadnaravni karakter i zbog toga priznajem ukazanja kao dostojna povjerenja (premda ne obvezatnoga) od strane svih vjernika“, izjavio je biskup Ricken 8. prosinca, prenose danas glasila u Rimu.


U priopćenju biskupije se naglašava kako je Lady of Good Help prvo i jedino svetište u Sjedinjenim Državama gdje su priznata ukazanja Gospe. Beligijskoj imigrantkinji Adele Brise, koja je tada imala 28 godina, se 1859. ukazala Gospa koja joj je kazala kako treba djecu učiti vjeri.


„Pozovi djecu u ovu divlju kolibu i uči ih što je potrebno za njihovo spasenje. Uči ih katekizmu, kako se treba prekrižiti i kako se približiti sakramentima“, rekla je Gospa časnoj sestri Adele Brise. Na tom mjestu je 1861. godine izgrađena kapelica, a 1867. je časna sestra Adele utemeljila školu za odgoj djece.


“Imamo potrebu za takvom porukom širenja evanđelja danas kao i prije 150 godina”, izjavio je biskup Ricken, naglasivši kako je ta poruka uvijek antikna i uvijek nova.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?