MA KAKVI GALACTICOSI

Prvi klub Madrida je Atletico: Mrskom Realu bježe 7 bodova!

'Atletico Madrid's Radamel Falcao (R) celebrates his team's second goal against Osasuna during their Spanish first division soccer match at Vicente Calderon stadium in Madrid October 28, 2012.  REUT
Reuters
14.01.2013.
u 13:16

Crveno-bijeli iz Madrida posljednji put su bili prvaci u sezoni 1995/1996., no nije im naslov bitan. Samo žele uzeti "skalp" rivalima iz grada

Deset domaćih utakmica, deset pobjeda, rezultat je Atlético Madrida koji od prvog kola drži drugo mjesto španjolske lige i koji ove sezone nema rezultatskog imperativa. Navijači su euforični, a protivnici puni poštovanja.

“Suprostavljamo se najboljem Atléticu u povijesti, a njegova prošlost seže daleko”, izjavio je prošli tjedan trener Getafea uoči kup utakmice, nakon koje se oprostio od tog natjecanja.

Atlético koji ove godine slavi 110 rođendan, u nedjelju je u prvenstvenoj utakmici svladao Zaragozu 2:0 te se na sedam bodova udaljio od mrskog gradskog rivala Reala. Njega, pak, nije svladao gotovo 14 godina, no u klubu se nadaju budući da tek predstoji utakmica na domaćem terenu. Na stadionu Vicente Calderón ove godine su pali Athletic Bilbao, Rayo Vallecano, Valladolid, Málaga, Osasuna, Getafe, Sevilla, Deportivo, Celta i Zaragoza. Niti jedna druga ekipa, uključujući vodeću Barcelonu, nema sve pobjede doma.

Najbolji klupski strijelac, kolumbijska zvijezda Falcao, zabio je 18. pogodak, a ispred njega se s deset golova više nalazi prvi strijelac lige Messi. Posljednji podak Falcao je postigao iz jedanaesterca, što mu je sedmi pogodak s bijele točke iz sedam udaraca, čime je srušio klupski rekord iz 1984. Iako se nedavno nagađalo da bi uskoro mogao preći u redove Reala, Mourinho je poručio da od toga neće biti ništa.

„Falcao je zabranjena tema. On je zvijezda i ključni igrač našeg velikog rivala“, rekao je u listopadu Realov trener istaknuvši da postoji neformalno pravilo da se ne kupuju Atléticovi igrači.

Navijači Atlética, pak, slažu se s tim. Iako im Barcelona bježi 11 bodova, važno im je biti ispred Reala. Crveno-bijeli iz Madrida posljednji put su bili prvaci u sezoni 1995/1996., godinu dana prije nego su iz kupa UEFA-e izbacili zagrebački Dinamo.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?