PROMO

Prva hrvatska knjiga o Josipu Brozu na kioscima

shop (1)
Foto: VL
1/4
PR
Autor
PR članak
26.01.2011.
u 09:13

Prva od četiri knjige o Titu - “Tito - tajne vladara” Zvonimira Despota ponovo u prodaji

Knjiga Zvonimira Despota “Tito - tajne vladara” ponovno je u prodaji. Knjiga je nastala na temelju istraživanja Arhiva Josipa Broza Tita te Predsjedništva SFRJ i CK SKJ.

U prvom dijelu je 12 poglavlja: Boljševik, Protiv Katoličke crkve, Između Istoka i Zapada, Gospodarstvo, Nesvrstani, Studentski bunt 1968., Sječa Hrvata, Bugojanska skupina, Na putu oko svijeta, Lovac, Jovanka te sva pisma Miroslava Krleže Titu. U drugom je dijelu dosad najopsežnija analiza Titove odgovornosti za masovne poratne zločine, prva stručna analiza o tome što je o Titu mislio i pisao Franjo Tuđman, prva studija o tome što je Titova ostavština danas, tekst o Titu i arapsko-islamskom svijetu te o američkoj politici prema Jugoslaviji.

U trećem dijelu su razgovori s našim vrhunskim pravnikom Mirjanom Damaškom o Titovoj odgovornosti za Bleiburg, bivšim saveznim sekretarom za vanjske poslove Mirkom Tepavcem, odvjetnicom Saddama Husseina Bushrom Al Khalil, američkim politologom Gordonom Bardošem i Terezom Kesovijom.

U knjizi je 150 originalnih fotografija iz Titove fototeke. Od 17. veljače u prodaji će biti knjiga Pere Simića “Tito-fenomen stoljeća”, a od 17. ožujka Simićeva i Despotova knjiga “Titostrogo povjerljivo”.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?