VLADA Federacije

Protiv Nikšića, Krajine i Lijanovića SIPA-i stigla prijava zbog poticaja

Vlada
24.08.2012.
u 09:23

Istragom bi se trebalo utvrditi jesu li sredstva od poticaja podijeljena na način kako to zakon propisuje ili je ipak cijeli proces bio izvan zakonskih okvira

Članovi Vlade FBiH upoznati su, na zadnjoj sjednici u Mostaru, s anonimnom prijavom u vezi s navodnim neregularnostima u raspodjeli sredstava za poticaje u poljoprivredi. Kako doznajemo SIPA-i su prijavljeni premijer Nermin Nikšić, te ministri Ante Krajina i Jerko Lijanović.

Nakon rasprave na Vladi zaključeno je da posebno povjerenstvo izvrši istragu i kontrolu svih poticaja dodijeljenih za investicije u poljoprivredi. Uz to, bit će formirana i radna skupina koju će činiti predstavnici odbora za poljoprivredu oba doma Parlamenta FBiH, Ureda premijera FBiH i federalnih ministara financija i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koja će, metodom slučajnog uzorka kontrolirati dodjelu poticaja. Vlada FBiH je donijela i odluke kojima je iz sredstava proračuna Federacije BiH za 2012. godinu odobrila 478.325 KM za sufinanciranje projekta ‘Jačanje zdravstvenog sektora (HSEP) - Dodatno financiranje’ za III. kvartal 2012. godine i 72.000 KM, za sufinanciranje projekta ‘Podrška mrežama socijalne sigurnosti’ za isto vremensko razdoblje.

Donesene su i odluke o financiranju u II. kvartalu ove godine: Saveza logoraša u BiH s 112.500 KM, Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata sa 62.500 KM i IDA - Istraživačko-dokumentacijske aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida u iznosu od 78.000 maraka. Vlada Federacije BiH je zadužila Federalno ministarstvo okoliša i turizma da iz interventnih sredstava ‘Akcijski plan strategije turizma Federacije BiH - Transfer za razvoj turizma za 2012.’, doznačiti općini Srebrenica 20.000 KM za projekt ‘lnternacionalni kamp mira’. Donesena je odluka da se iz proračuna FBiH izdvoji 70.000 KM za organiziranje Sportskih igara ratnih vojnih invalida i 20.000 KM za druženje ‘Zlatnih ljiljana’ u Goraždu ove godine. Za predstavnika Vlade FBiH u Pregovarački tim za vođenje pregovora radi zaključivanja protokola o suradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije je imenovan Ivica Mladina.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
sejtan
18:43 24.08.2012.

J..o anonimne prijave,to na Balkanu ne pije vode....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?