IVAN DODIG:

Protiv Nadala ću vidjeti koliko je moja igra napredovala

Ivan Dodig (1)
Reuters/Pixsell
31.08.2013.
u 10:38

Trenutno najbolji hrvatski tenisač pokazuje odličnu formu na US Openu

Nakon što je u triler meču poslao Španjolca Fernanda Verdasca kući, Ivan Dodig je pružio još bolju igru protiv Rusa Nikolaya Davydenka. Trenutačno najbolji hrvatski tenisač ovaj put nije dopustio nikakvu neizvjesnost i ekspresno u tri seta slavio u 2. kolu US Opena. Rezultat 6-1, 6-4, 6-4 dovoljno govori koliko je Dodig bio premoćan u ovom meču. Ovo je ujedno bila i osveta za poraz koji mu je ruski tenisač nanio na ovom istom turniru prije dvije godine.

Sve išlo po planu

- Meč s Davydenkom je bio odličan. Odigrao sam onako kako sam se dogovorio sa svojim trenerom i mislim da sam odigrao na jako visokoj razini sva tri seta - rekao nam je Dodig poslije meča nakon što smo ga zamolili da sam analizira svoju igru u 2. kolu US Opena. prolazak u 3. kolo jednog od najvećih turnira u svijetu stavlja pred našeg sugovornika veliki izazov. Njegov protivnik je Rafael Nadal koji je s pola snage u 2. kolu slavio protiv brazilca Silve sa 6-2, 6-1, 6-0. Nadal trenutno ima najbolju formu na touru i još nema poraza na američkoj turneji ove godine i omjer 18-0. - Meč s Nadalom će biti zanimljiv jer je on ove godine daleko najbolji igrač. Rezultati to potvrđuju. Vjerujem da će biti zanimljivo. U ovom meču mogu vidjeti koliko je moj tenis napredovao - ističe Dodig. Ovaj Međugorac je jedan od rijetkih igrača koji nema negativan omjer pobjeda i poraza s Nadalom. On trenutno iznosi 1-1. Nadal je protiv našeg sugovornika slavio u Barceloni 2011. godine, dok je Dodig nekoliko mjeseci kasnije uzvratio pobjedom na turniru u Montrealu. Sudeći prema trenutnoj formi obojice igrača, sigurno je kako ćemo gledati atomski tenis s velikim brojem vrhunskih poteza. Inače, Dodig se za ovogodišnji US Open pripremao čak deset dana. Odustajanje od turnira u Cincinnatiju pokazalo se kao dobar potez, a pauzu između natjecanja je iskoristio za podizanje forme što se sada vidi na njegovim igrama.

Nastup u parovima

Dodig je uspješno startao i u konkurenciji parova. Zajedno s Brazilcem Mellom ima velike planove na ovom turniru, a dobar rezultat značio bi i kartu za Masters turnir u Londonu na kraju sezone. Oni su sinoć slavili u 2. kolu i trenutno čekaju završetak meča Sergiy Stakhovsky (UKR) /Mikhail Youzhny (RUS) - Jaroslav Levinsky (CZE) /Jiri Vesely (CZE) kako bi znali iduće protivnike. Mogućnost odlazka na Masters je bila daleko prije nekoliko mjeseci, ali prolazak u finale parova na Wimbledonu Dodigu i Melli je otvorilo niz mogućnosti. Plasman na Masters turnir bio bi jedan od najvećih uspjeha u Dodigovoj karijeri. Kako nam je sam priznao tijekom zadnjeg boravka u Međugorju, plasman na Masters u konkurenciji parova bio je daleki cilj na početku sezone. Sada je on postao jako realan, a hoće li biti i ostvaren uvelike ovisi o nastupu u konkurenciji parova na ovogodišnjem US Openu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?