SINDIKATI NAJAVILI

Prosvjetari ponovo izlaze na ulice u HNŽ-u?

milic
19.04.2012.
u 13:37

Sindikati ne pristaju na smanjenje plaća, traže ispriku pojedinih članova Vlade HNŽ-a

Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanje s područja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zaprijetili su danas štrajkom ako dođe do bilo kakvog smanjenja plaća prosvjetnim radnicima. 

 \"Iako je Vlada HNŽ-a odnijela odluku o isplati plaća za ožujak 2012. godine na isti način kako i do sada, po nekim našim saznanjima, neki u Vladi, usprkos spomenutoj odluci, zagovaraju njezino smanjenje. Ako bi se to dogodilo, to smatramo čistom pljačkom koju nećemo dopustiti\", navodi se u priopćenju sindikata, koji potpisuju predsjednici Sindikata osnovnog obrazovanja, osnovnih škola, srednjeg obrazovanja i srednjih škola HNŽ-a Omer Spaho, Slavko Lauš, Ejub Mujić i Josip Milić.   

 \"Posebno smo povrijeđeni izjavom ministra financija Samira Hadžihuseinovića u kojoj nas, pored svakodnevnih vrijeđanja naziva i teroristima. Tražimo od njega javnu ispriku i poručujemo Vladi da ga pošalje na dodatnu edukaciju, kako bi naučio razgovarati s obrazovanim ljudima\", dodaje se u priopćenju.

 \"Po pokazateljima kojima raspolažemo, Vlada HNŽ-a uzela je sedam pozajmica u visini od 7 200 000 maraka. Ova se sredstva ne vraćaju namjerno kako bi se stvorila vještačka kriza i plodno tlo za traženje izlaza u smanjenju plaća.

 Također, po našim saznanjima, ova je Vlada zaposlila preko 40 novih radnika, iako nama tvrde da su zatekli viška preko 130 zaposlenika u ministarstvima\", stoji u priopćenju sindikata, čiji predstavnici navode kako su i dalje spremni na pregovore jer imaju prijedlog rješenja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Axel
Axel
14:14 19.04.2012.

...DA SE MJENJAMO STRAJKASI, evo ja dajem svoju placu i radno mjesto! Raditi cu vas posao ne za vasu placu no za svoju od 452KM,na vasem radnom mjestu. Ako nema moje kvalifikacije,javljam se da budem portir. Potdrav iz malog poduzetnistva....to je La Divina Commedia negdje od prilike u sedmom krugu pakla, reporter nam ne Dante Alighieri!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?