Mostar

Prošlo je 19. godina od rušenja Starog mosta

Stari most
09.11.2012.
u 15:27

Godišnjici su prisustvovali i skakači Kluba skakača u vodu "Mostari"

Uz zvuk sirena, točno u 10 sati i 16 minuta deseci mostarskih osnovaca i građana Mostara bacili su ljiljane i karanfile u Neretvu, obilježavajući na taj način 19. godišnjicu  rušenja Starog mosta, najljepšeg spomenika osmanskog perioda u Europi, javlja dopisnik agencije Anadolija.

Godišnjici su prisustvovali i skakači Kluba skakača u vodu "Mostari", koje je predvodio legendarni skakač Emir Balić. Skakači Admir Delić Guma i Igor Kazić izveli su simboličan "skok bez aplauza", a ponovo su se čuli i stihovi "izronio je stari za one što ga vole".

Predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić izjavio je novinarima da treba stalno podsjećati na tužnu godišnjicu rušenja Starog mosta, ali se i okrenuti budućnosti.

"Postojali su loši ljudi koji su rušili ovaj grad i njegove spomenike. Takve treba procesuirati i osuditi", kazao je, uz ostalo, Ćorić

Stari most je obnovljen i svečano otvoren u srpnju 2004. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?