pomozimo valentini

Prošla je 32 operacije na mozgu, često zbog tumora bude i slijepa

'21.08.2013., Slakovci - Valentina Njerges (20) ima hidrocefalus, prosla je od rodjenja 30 operacija. Majka Ljiljana Nikolic je nezaposlena i ima jos troje djece. Treba im novac za lijecenje djevojke.
Foto: 'Goran Ferbezar/PIXSELL'
1/3
22.08.2013.
u 17:00

Zahvati joj uništili kožu glave, pa joj je presađena s majke. Bez lubanje je s desne strane, a s lijeve je pumpa za izbacivanje vode

Prošla je 32 operacije na mozgu. Preboljela je šest meningitisa. Pet je puta učila hodati i pričati. U bolnici je provela 10 godina gotovo u komadu. Valentina Njergeš, 20-godišnjakinja iz Slakovaca kod Vinkovaca, od rođenja boluje od hidrocefalusa. Ima tumor lijeve hemisfere glave, zbog čega povremeno i oslijepi.

– Teško je nositi se sa stalnim bolovima, ali se na sve navikneš – progovara Valentina, ali odmah brizne u plač i grlo joj se stegne.

Rugali joj se u djetinjstvu

Na operacijskom je stolu ležala prvi put već kao sedmomjesečna beba. Ugradili su joj sustav za drenažu likvora, no organizam ga je odbacivao pa je “pod nož” išla opet. Glava je oticala, bila dvaput veća od tijela...

– Operirali su je i dva puta na dan. Njezin je liječnički karton, kako su rekli, najdeblji u povijesti osječke bolnice – priča majka Ljiljana Nikolić.

Operacije su joj uništile kožu na glavi, pa su joj je presađivali s majčina tijela. S desne strane nema lubanje, a s lijeve je pumpica koja izbacuje višak vode iz glave. Ostavilo je to i traume.

– Nije smjela voziti role ili bicikl, nije se imala s kim igrati. Naslušala se i ruganja jer joj je glava sva isječena – prisjeća se Ljiljana.

Bolest je neizlječiva, ali liječnici ističu kako može očekivati nove komplikacije. Za terapije potroši 3000 kuna na mjesec. Ljiljana je razvedena, ima još troje djece. Ne može se zaposliti jer je stalno uz bolesnu kćer.

Nema status invalida

– Valentina nema status invalida jer je išla u školu po prilagođenom programu – ogorčena je. Nužan im je novac za koliko toliko normalne uvjete za život. Akciju za pomoć obitelji pokrenuo je časopis Poduzetnik.

– Najvažnije je nabaviti polovni automobil s prilagođenim sjedalom za gotovo svakodnevni prijevoz do liječnika, a za to ne bi trebalo više od 25.000 kuna – ističe urednik Vlado Mihajlović.

– Jedini koji nam je u 20 godina pomogao je osječki poduzetnik Branko Ostović, nedavno je donirao 10.000 kuna - zahvalna je majka.

Valentina je zbog bolesti izgubila i zube pa joj i rješavanje toga prioritet.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun Novi Poduzetnik d.o.o., Beli Manastir, Valpovačka b.b., IBAN: HR9623600001102232243, SWIFT: ZABAHR2X. Svrha je- “pomoć za Valentinu Njergeš”.

>>Mora na hitnu operaciju mozga, a nedostaje još 100.000 kuna!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije