OV Livno

Proračun za 2012. godinu vrijedan više od 13 milijuna KM

livno
VL FOTO
03.01.2012.
u 10:13

Općinsko vijeće raspravljalo i o prijedlogu programa rada za 2012. godinu i drugim pitanjima

Jednoglasnim usvajanjem dnevnog reda počela je jučerašnja sjednica Općinskoga vijeća Livna.

Nakon toga raspravljalo se o prijedlogu programa rada Općinskoga vijeća za 2012. godinu na koji je Povjerenstvo za statut i poslovnik uložilo amandman u kojemu se traži hitno popunjavanje upražnjenih mjesta u povjerenstvima kako bi im se omogućio normalan rad. Tu je obvezu Općinsko vijeće usvojilo i planiralo u prvom kvartalu.

Vijećnici su prihvatili i amandman vijećnika Jakova Perkovića koji je tražio da se organizira posebna tematska rasprava o zapošljavanju u općinskim službama, institucijama, javnim poduzećima i ustanovama, kao i onim županijskog značaja i to u razdoblju od 1998. godine do danas.

Suzbiti nepotizam

Ovaj prijedlog iniciran je različitim, kako je Perković pojasnio, ‘prozivanjima’ da ga je netko ‘kupio’ time što mu je kćer zaposlena na razdoblje od tri mjeseca.

On je istaknuo kako ima poduzeća u kojima su pojedinci na rukovodećim strukturama zaposlili kompletnu bližu i dalju obitelj te da bi takva jedna analiza doista pokazala tko je, kada i na kakav način zapošljavao svoje rođake, prijatelje i kumove. Usvojen je i amandman koji je predložio Denis Lijović da se izvješće o izvršavanju odluka, zaključaka i drugih akata Općinskoga vijeća umjesto jednom godišnje podnosi kvartalno.

Zbog kvalitetnijih priprema za budući popis stanovništva na prijedlog općinskih službi provođenje odluke o izmjeni odluke o dodjeljivanju kućnih brojeva prebačeno je iz drugog u prvi kvartal, nakon čega je jednoglasno usvojen i kompletan Program sa spomenutim amandmanima.


Usvojen proračun

Prije očitovanja o prijedlogu proračuna za 2012. godine, vijećnici su usvojili prijedlog rebalansa proračuna za tekuću godinu do kojega je došlo zbog toga što je plan prihodovne strane izvršen s 94,68 posto.

Umjesto planiranih 12,801 milijuna prihodovano je 12,119.500 konvertibilnih maraka te su i rashodi smanjeni sukladno tom iznosu. Potom je u raspravi o proračunu za 2012. godinu Joža Sučić dao amandmanski prijedlog da se Udruzi paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije izdvoji 5000 konvertibilnih maraka.

Vijećnik Toni Miloloža predložio je da se iz potpore političkim strankama izdvoji novac Centru za socijalni rad, a on osobno se odrekao svoga dijela u korist onih kojima će njegov novac dobro doći.

Bilo je tu još prijedloga, pitanja, uglavnom u konačnici prijedlog općinskoga proračuna usvojen je sa 29 glasova ‘za’ i jednim glasom protiv.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?