SREDNJA BOSNA

Pronađeni ostaci tijela civila ubijenih tijekom 1995.

ekshumacija
VL FOTO
16.07.2011.
u 13:08

Lokacije na kojima se vrši ekshumacija u Bugojnu i Jajcu posjetio je i ravnatelj ICMP-a Thomas Miller. Kod Jajca tijela još nisu pronađena

Na dvjema lokacijama u srednjoj Bosni u tijeku su ekshumacije pod nadzorom istražitelja i osoblja Tužiteljstva BiH. Na predjelu Djevojačke stijene – Zlatarica u općini Bugojno nastavljena je ekshumacija od prošlog tjedna, koja je bila privremeno prekinuta zbog nedostatka odgovarajuće mehanizacije. Na ovom dijelu su pronađeni ostaci ljudskih tijela za koje se pretpostavlja da su tijela bošnjačkih ili hrvatskih civila ubijenih 1995. godine.

Na lokalitetu Bravnice u općini Jajce traga se za ostacima tijela srpskih civila stradalih u ovoj općini 1995. godine. Na ovom predjelu još uvijek nisu pronađeni ostaci ljudskih tijela, ali se potraga nastavlja. Pronađeni posmrtni ostaci tijela žrtava bit će prebačeni u identifikacijske centre u Visokom i Banjoj Luci. Radovi se nastavljaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?