Potvrđeno

Pronađene kosti pripadaju Antoniji Bilić!

antonia bilić
Foto: PU šibensko-kninska
1/18
29.11.2012.
u 19:55

Kosti pronađene blizu kamionskog parkirališta u selu Furaje pripadaju Antoniji Bilić, potvrdili su na konferenciji za novinare u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu.

Kosti pronađene blizu kamionskog parkirališta u selu Furaje pripadaju Antoniji Bilić, potvrdili su na konferenciji za novinare u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu.

- Nakon provedene DNA analize utvrdili smo sa vjerojatnošću od 99,99999 posto da je riječ o Antoniji Bilić - rekao je Milovan Kubat, voditelj laboratorija za DNA analizu Zavoda za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić je kazala da je su rezultate analize dobili danas u 17,30 sati. Na konferenciji za novinare je rečeno i da još nisu uspjeli utvrditi uzrok smrti Antonije Bilić.

Zavod za sudsku medicinu jučer je utvrdio kako kosti pripadaju mlađoj ženskoj osobi. Policija je blizu kostiju pronašla i plave traperice. I bez tijela Antonije Bilić Dragan Paravinja osuđen je na 40 godina zatvora zbog njezina ubojstva i pokušaja silovanja.

Više od dva sata obitelji nisu javili rezultate DNK analize

Objavu da su pronađene kosti pripadale Antoniji Bilić komentirao je i odvjetnik obitelji Vinko Ljubičić. - U kontaktu sam s obitelji Bilić. Oni su objektivno prihvatili ovu situaciju i pripremili se na sve to. Oni su duboki vjernici. Nakon ovog saznanja, iako će im to ostati na srcu čitav život, pokušat će naći svoj spokoj i molit će se za svoju Antoniju - rekao nam je Vinko Ljubičić ističući kako je saznanje da su pronađeni posmrtni ostaci Antonije Bilić agonija po tom pitanju u obitelji prestala, iako im je jako teško.

Vinko Ljubičić tvrdi kako slučaj nije završio, jer se po njemu treba utvrditi i ponašanje istražnih tijela, odnosno pogledati je li bilo propusta u radu policije po pitanju pronalaženja počinitelja kao i pronalaska tijela Antonije Bilić.

Ljubičić je u Dnevniku HRT-a kazao kako do 19,45 minuta obitelj Bilić nije znala o rezultatima analize. - Iz slučaja bi trebali izvući pouke. Je li to uobičajeno i prihvatljivo i razumljivo da jedna obitelj gotovo godinu i pol bude u neizvjesnosti i na rubu života i zdravlja - kazao je odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić za HRT.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je kazao da će, ukoliko se pokaže da su to kosti Antonije Bilić, što je potvrdila DNK-a analiza, da će se provesti istraga je li bilo propusta u potrazi za djevojkom.

Antonia Bilić posljednji puta viđena kad je ušla u kamion Dragana Paravinje

Antonia Bilić posljednji je puta viđena na čikolskom mostu 7. lipnja prošle godine kada je ušla u kamion Dragana Paravinje. Zbog pokušaja silovanja i ubojstva maloljetne Drnišanke Paravinja je prošlog mjeseca osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Osuđen je na osnovu zatvorenog kruga indicija. U njegovu kamionu pronađeni su tragovi Antonijine krvi, a za njenim tijelom tragalo se na području gotovo cijele Hrvatske, no najviše u šibenskom zaleđu uz Krku.

Tamo je nakon Paravinjina prvotnog priznanja ubojstva i isušeno jezero, a potraga je bila intenzivna i u zadarskom zaleđu kod Bilišana gdje je Paravinja i živio. Istražitelji su vjerovali da je baš tamo Paravinja mogao skloniti tijelo Antonije Bilić budući da je to inače zabačeno područje i najbolje i poznavao. Neuspjehom potrage na tim područjima potraga se ponovno širila prema ‘kontinentu’ odnosno Lici i prema Karlovcu gdje je bila trasa Paravinjine vožnje i gdje je navodno posljednji puta i lociran signal Antonijina mobitela.

"Dva tri metra od ceste sam vidio ljudsku lubanju"

Prije dva dana na ugibalištu u selu Fulaja kosti su pronašli Milan Rendulić i Veljko Dasović. – Čim sam sišao s traktora, nedaleko od ceste, možda dva ili tri metra dalje, vidio sam ljudsku lubanju – kazao je Milan Rendulić, a Dasović je dodao da su blizu lubanje pronašli još jednu kost pa su potom pozvali policiju.

>>Tijelo nisu našli odmah jer je bilo previše grešaka

>>Antonijine kosti ležale kraj ceste godinu i pol i nitko ih nije vidio?!

>>Potraga je završila tamo gdje je i počela – u Modrušu

>>Od nestanka Antonije Bilić do Paravinjinog štrajka glađu

>>Odvjetnik: Paravinja imao 22 minute da sakrije Antonijino tijelo

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije