Široki Brijeg

Projekti usporeni zbog nedostatka novca

siroki
Stojan Lasić
02.04.2012.
u 11:50

Od 115 projekata koji se nalaze u Strategiji razvitka Općine Široki Brijeg 15 ih je ostvareno, 30 u prijedlogu, a 61 u tijeku...

Na sjednici Općinskog vijeća Široki Brijeg nedavno je podneseno izvješće o realizaciji projekata zacrtanih u Strategiji razvitka Općine Široki Brijeg za razdoblje 2006. do 2015. Neki od projekata su od velike važnosti za ovu općinu, a to je projekt kanalizacije, izgradnje kolodvora, nove škole...

Usporeni projekti

Povjerenstvo za provedbu i nadzor Strategije je tako izvijestilo vijećnike kako je od ukupno 115 predloženih projekata do sada realizirano njih petnaest. Također, kazano je kako je trideset projekata ostalo u ideji ili prijedlogu, dok je preostali dio, odnosno 61 projekt u tijeku ili je djelomično ostvaren.

Također, kazano je kako jedan dio čeka zakonodavnu podlogu (nedostatak propisa na višim razinama vlasti), a jedan dio se djelomično realizira kroz projekte drugih razina vlasti (županija) ili drugih struktura.

Kako nam je kazao načelnik Širokog Brijega Miro Kraljević kazao nam je kako im najveći problem pravi financiranje ovih projekata. - Dosta projekata je upravo usporeno zbog nedostatka novca kako u općinskom proračunu, tako i na višim razinama poput Županije koja je isto u teškoj situaciji, kazao je Kraljević.

Nema zaduženja

- Nema mogućnosti za nova zaduženja. Ono što smo zadužili, to smo i uradili, kazao je Kraljević. Od projekata koji bi se trebali u ovoj godini uraditi, Kraljević je kazao kako bi trebala biti završena priča oko autobusnog kolodvora kao i projekt kanalizacije, koji je već duže vrijeme na čekanju i to radi usporavanja od strane Španjolaca izvođača za ugradnju kolektora i pročistača. Kazao je kako je jednim dijelom zbog toga stopiran, ali kako i dalje traju pregovori.

- Ovo je zahtjevan projekt kako financijski tako i tehnički. U sklopu njega ćemo napraviti i rekonstrukciju nogostupa, kazao je Kraljević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?