ljubav u MORH-u

Progonjena je bila i Dunja, Haag joj je uzeo muža, a Hrvatska posao

'15.10.2012., Zagreb - Ministar Ante Kotromanovic dosao je po suprugu Ante Gotovine, Dunju s kojom se uputio u Haag po oslobodjene generale. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/5
17.11.2012.
u 16:04

Sva poniženja u ovih 11 godina Dunja je izdržala i dočekala taj dan – da zajedno sa svojim 15-godišnjim sinom Antom u obiteljskom okruženju zagrli svoga muža

– Presretna sam, ovaj sam dan čekala od 2001. godine – kratko je novinarima Večernjeg lista rekla supruga generala Gotovine Dunja Gotovina prije nego što je s ministrom obrane i ratnim suborcem Antom Kotromanovićem avionom hrvatske Vlade otišla po svog slobodnog supruga u Haag.

Život obitelji Gotovina, posebice supruge Dunje i sina Ante, te generalove najbliže rodbine i prijatelja u proteklih 11 godina, koliko je general Gotovina proveo u bijegu i haaškom pritvoru, nije bilo nimalo lak. Ne samo da su strepili za svoga supruga, oca, brata i prijatelja nego su i oni, posebice njegova supruga Dunja, bili progonjeni kao i njezin Ante. Sve to i sva poniženja u ovih 11 godina Dunja je izdržala i dočekala taj dan – da zajedno sa svojim 15-godišnjim sinom Antom u obiteljskom okruženju može zagrliti svoga dragoga Antu.

>>Gotovina: Ne želim trošiti energiju na odštetu, već biti s obitelji

Oni koji poznaju Dunju i njeni prijatelji kažu da ona ovih 11 godina teškog života bez supruga Ante dijeli u dvije faze. Prvu kada nije znala gdje je, kada je svaki dan strepila za njegov život, kada je samo zato što je njegova supruga ostala bez posla, bila praćena i progonjena, i na drugu fazu, kada je Ante bio u pritvoru. Tada je bila puno mirnija, jer je svoga Antu mogla makar vidjeti svakih mjesec dana i puno češće čuti.

Dunja Zloić radila je u Ministarstvu obrane i bila je osoba od velikog povjerenja ministra Gojka Šuška. S generalom se najvjerojatnije tu i upoznala te započela njihova ljubavna romansa. O tome kako su se njih dvoje vjenčali u svojoj knjizi "Ratnik, pustolov i general" opisao je Nenad Ivanković: "Vjenčali su se doslovce između dvije akcije. Iste večeri kada je završila operacija Ljeto 95, Gotovina je sjeo u džip i krenuo u Zagreb. Znao je da ima najviše 48 sati", navodi se u Ivankovićevoj knjizi. Vjenčanje je bilo 29. srpnja 1995. godine u Gornjogradskoj vijećnici, a vjenčani kumovi Anti i Dunji bili su ministar obrane Gojko Šušak i hrvatski general Ante Roso, velik Antin prijatelj s kojim je bio u Legiji stranaca.

Prije ženidbe s Dunjom Ante je bio u kratkoj vezi s Vesnom Karuzom, urednicom na HTV-u, s kojom ima 18-godišnju kćer Anu.

– Ana je presretna. Pozvala je doma prijatelje da zajedno prate presudu, a kad je čula da je oslobađajuća, rasplakala se od sreće. Kod kuće nam je ludnica cijeli dan – rekla je Vesna Karuza.

>>Sve o presudi generalima čitajte u našem specijalu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?