Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Priložila diplomu mrtvaca da bi dobila posao šefice

U knjizi diplomiranih studenata pod rednim brojem 2803 nalazi se osoba muškog spola, koja je nakon stjecanja diplome smrtno stradala
21. listopada 2010. u 08:37 0 komentara 66 prikaza
index
Foto: VL FOTO

Protiv Jasmine Šimić, šefice Ureda za Zapadnohercegovačku županiju Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, jučer je Sektor kriminalističke policije MUP-a Županijskom tužiteljstvu podnio izvješće o počinjenom kaznenom djelu krivotvorenja isprave.

Krivotvorena diploma

Kako stoji u priopćenju MUP-a ZHŽ-a, prije izvjesnog vremena kriminalistička policija je došla do operativnih saznanja da je djelatnica J. Š. (40) iz Gruda u navedeno ministarstvo priložila krivotvorenu diplomu Pravnog fakulteta u Banjoj Luci, koja se vodi pod evidencijskim brojem 2803 te da je na taj način obmanula nadležne u navedenom ministarstvu da ispunjava uvjete za radno mjesto šefa u područnom uredu za ZHŽ. Temeljem tih saznanja MUP ZHŽ-a je od MUP-a RS-a zatražio da se na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci provjeri diplome J. Š. (40). - Izvršenim provjerama utvrđeno je da se u knjizi diplomiranih studenata pod rednim brojem 2803 nalazi osoba muškog spola, koja je nakon stjecanja diplome smrtno stradala u prometnoj nesreći te nadalje da se na diplomi koju je Federalnom ministarstvu priložila osumnjičena J. Š. nalaze krivotvoreni potpisi dekana i rektora Pravnog fakulteta u Banjoj Luci, navode iz MUP-a.

Dalje ističu kako je iz svega navedenog vidljivo postojanje osnovane sumnje da je J. Š. (40) u navedeno ministarstvo krivotvorenu diplomu priložila kao original te je na osnovi iste raspoređena na radno mjesto šefa područnog ureda za ZHŽ, čime je stekla protupravnu imovinsku korist i počinila kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Podrijetlo diplome

Jasmina Šimić je odbila dati iskaz policiji kazavši kako će svoj iskaz dati tužiteljstvu. Zanimljivo je spomenuti i da je originalna diploma izdana 2000. godine, a krivotvorena 2004. godine. Policija još utvrđuje podrijetlo diplome koja je krivotvorena na zasad neutvrđen način.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.