TRAGEDIJA

Pričekao da ljutiti rođak donese pušku i ubije ga zbog puta

policija
VL FOTO
14.06.2010.
u 10:11

Predao se Stanimir Tomić (39) iz Vlasenice, koji je ubio rođaka Miću Samardžića (65) i teško ranio snahu Mirku (59)

Je l’ ti to nećeš dati da kamion prođe ovim putem? Samo me pričekaj tu! - rekao je starijem rođaku Stanimir Tomić zvani Mišo (39) iz sela Tomići kod Vlasenice prije nego što će motociklom otići kući po automatsku pušku i izrafalati Miću Samardžića (65) iz obližnjeg sela Cikote, koji ga je čekao na istom mjestu, te teško ranio njegovu snahu Mirku Samardžić (59), koja je pokušala zaustaviti zlo. Tomić se, nakon 24-satnog bijega, jučer oko 11.30 sati predao policiji, a sa sobom je donio i pušku s kojom je počinjen ovaj zločin. Iako motiv još nije poznat, mještani sela Cikote tvrde da je do pucnjave došlo zbog svađe oko lokalnog puta u zaseoku Peševina, koji prolazi pored Samardžićeve obiteljske kuće.

- Oni su se i ranije svađali oko tog puta, ali nitko nije slutio da će taj spor na kraju završiti tragedijom. Samardžić je navodno osporio Tomićima prolaziti tim putem tvrdeći da nemaju pravo na njega jer nisu ni sudjelovali u njegovoj izgradnji. Sukob je kulminirao kada su Tomići trebali htjeli prevesti drva, koja su posjekli u njihovoj šumi nedaleko od Samardžićeve kuće.

- Iako je put napravljen još u vrijeme Austrougarske i namijenjen je za sve mještane, Mićo je često pravio problem i sprječavao prolaz tvrdeći da polaže pravo na taj put. Tomić ga je pitao za prolaz, a ovaj mu to nije dao pa mu je i opsovao majku - tvrde susjedi, koji ističu da je Mićo nakon odlaska Miše ostao stajati na putu ne želeći se vratiti u kuću. Došla je i njegova supruga Nevenka koja ga je, kako se drži, uzalud pokušala nagovori ga da se skloni.

- Ubrzo nakon toga Mišo se vratio s automatskom puškom te vidio da ovaj i dalje stoji na istom mjestu. Bijesno je zapitao: Je l’ ti to mene čekaš? Mićo mu odgovara potvrdno, a u tom trenutku je iz kuće izašla i Mićina snaha Mirka, koja je, sluteći zlo, također pokušava odvući doma. Ubrzo je počela pucnjava, a jedino se supruga Nevenka. Starac je ubijen, a snaha pogođena s više hitaca u trbuh. Kada je pobjegao u šumu, vjerovalo se da će Tomić sam sebe ubiti. Radilo se o mirnom mladiću - kažu šokirani mještani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije