Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Prestižni studij iz biznisa u Međugorju

Ovo je prvi studij u Bosni i Hercegovini koji ima ENQA međunarodnu akreditaciju kvalitete
16. kolovoza 2010. u 08:11 0 komentara 54 prikaza
studenti
Foto: Photos.com

Najveći privatni koledž u Irskoj – Griffith College Dublin i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu već tri godine uspješno realiziraju program dodiplomskog i postdiplomskog studija iz oblasti biznisa. Međunarodno priznata diploma i priznati stručnjaci predavači, razlog su velike zainteresiranosti za ovaj program. Stoga su rukovodioci ovih škola odlučili pružiti priliku mladima iz Međugorja i cijele Hercegovine da kvalitetno stručno obrazovanje steknu u svojoj državi. Od akademske 2010./2011. godine, ovaj program će biti organiziran u prostorijama Sport centra u Međugorju.

Ovo je prvi studij u Bosni i Hercegovini koji ima ENQA međunarodnu akreditaciju kvalitete, a program je namijenjen studentima i postdiplomcima, koji žele usavršiti znanje i vještine suvremenog poslovanja i to na engleskom jeziku. Planovi i programi ovih studija su razvijeni od Griffith College Dublin i potvrđeni od HETAC-a (Higher Education Training and Awards Council), državne agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova u Republici Irskoj. Koncept dodiplomskog studija podrazumijeva da studenti prve dvije godine studija pohađaju u Međugorju, dok se treća godina pohađa u Dublinu.

Program postdiplomskog studija izvodi se u Međugorju i prilagođen je zaposlenim studentima. Nastava se izvodi u potpunosti na engleskom jeziku, a predavači su eminentni profesori s Univerziteta u Sarajevu i Griffith College Dublin. Po završetku, studenti stiču dvije diplome: diplomu Griffith College Dublin, koja je međunarodno priznata, i diplomu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.