tajni izvor

Press: Kalinić zna tko stoji iza atentata na Đinđića

sretko
MUP
18.06.2010.
u 10:22

Uz povlašteni status ispričao bi sve što zna o ubojstvu Đinđića i koji su političari umiješani u atentat na srbijanskog premijera.

BEOGRAD - Sretko Kalinić, zloglasni ubojica „zemunskog klana", koji je prošlog tjedna uhićen u Zagrebu, rekao je inspektorima hrvatskog MUP-a da zna sve o političkoj pozadini ubojstva premijera Zorana Đinđića i spreman je sve to ispričati, ali samo ako mu se osigura povlašteni status, doznaje beogradski Press od "visokopozicioniranog sugovornika".

Kalinić je rekao da točno zna s kim su sve Dušan Spasojević Šiptar, Mile Luković Kum i Milorad Ulemek Legija pričali o ubojstvu Zorana Đinđića! On tvrdi da su za pripreme atentata znali i neki poznati srbijanski političari. Kako doznaje Press, neki od tih političara su vođama „zemunaca" obećali zaštitu nakon ubojstva premijera. Prema "visokopozicioniranom sugovorniku", Kalinić je hrvatskim policajcima rekao da je spreman ispričati sve što zna i reći imena svih političara koji su bili u vezi sa „zemuncima".

- Kalinić ne traži konkretno status svjedoka suradnika, ali kaže da mora nešto dobiti kako bi otkrio tako krupne stvari - objašnjava sugovornik Pressa. Beogradskom dnevniku nitko iz vrha srbijanskog i hrvatskog MUP-a nije želio službeno komentirati te tvrdnje, ali Press tvrdi da im je nekoliko policijskih dužnosnika neslužbeno potvrdilo da je Kalinić govorio i "o političkoj pozadini ubojstva premijera Đinđića".

Press podsjeća kako je srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao kako "Kaliniću ne treba vjerovati bez dokaza" i da bi bilo najbolje da ga Hrvatska izruči Srbiji kako bi tamošnjim istražiteljima mogao ispričati sve što zna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije