NOGOMET

Premijer liga BiH kao test za regionalnu nogometnu ligu

zrinjski
Stojan Lasić
06.12.2010.
u 12:54

Svi su suglasni u jednom - političari se moraju dogovoriti, a Safet Sušić ističe primjere iz BiH, gdje nogomet igraju tri naroda, a utakmice se katkada ipak završe bez incidenata

Nakon košarkaške regionalne lige, koja se pokazala kao pravi potez, kako sportski tako i marketinški od sljedeće sezone kreće i regionalna rukometna liga. Prva regionalna liga o kojoj se na ovim prostorima počelo govoriti bila je nogometna, ali nikad nije zaživjela. Najvažnija sporedna stvar na svijetu ipak je opasna. Klubovi i policija boje se nereda na tribina, političari se boje povratka u Jugoslaviju. Nedavno se oglasio i predsjednik Uefe Michel Platini koji je podržao ovu ideju, ali je izazvao i buru polemika.

Nemoguće dići kvalitetu

- Zajednička liga bila bi prava stvar. Dobro je što Michel Platini podržava ideju, ali morao bi nam onda dozvoliti da prvak tog natjecanja ide u Ligu prvaka, a drugi i treći, recimo, u Europsku ligu. Kvaliteta bi sigurno porasla, ali ne previše. Liga nekadašnje Jugoslavije bila je kvalitetna zbog zakona da igrači prije 28. godine nisu smjeli ići u inozemstvo. Sad kad talentirani klinci napuštaju klubove s 18 godina, nemoguće je povećati kvalitetu, objasnio je Sušić koji smatra kako huligani ne bi trebali biti prepreka ovom natjecanju. On smatra da se na primjeru BiH, jedina liga u kojoj igraju hrvatski, srpski i bošnjački klubovi, vidi da takvo natjecanje ima budućnost.

Ponekad kao na bojišnici

- Bio sam na utakmici Željezničar - Borac i nije tu bilo previše problema s navijačima. Isto tako, ni prošle godine u Banjoj Luci, mijenjaju se te stvari polako... Mislim da bismo lako riješili problem huligana i da bi vremenom došlo do ponovnog zbližavanja triju naroda. Ne odmah, ali sigurno bi vremenom. E sad, činjenica je da kod sve zavisi od političara. Ako se oni dogovore, onda će svi ostali problemi biti lakše rješavani, istaknuo je Sušić.

Ipak, bilo je i mnoštvo utakmica u BiH, koje su pokazale nemogućnost igranja ovakve lige. Česti su bili i neredi, neki čak i sa smrtnim posljedicama, a Partizanovi grobari pravili su nerede u Mostaru, gdje je bilo i teže ozlijeđenih, ranjenih pirotehničkim sredstvima. Svi su suglasni u jednom - političari se moraju dogovoriti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?