Štrajk u PŽ-u

Prekid štrajka je obostran interes za dobrobit građana

djelatnici
Marko Mišković
20.01.2012.
u 10:16

Iskazana je potreba donošenja zakona o policijskim službenicima u Posavskoj županiji

Nekoliko sati iza zatvorenih vrata u sjedištu zakonodavne vlasti u Domaljevcu, o aktualnom štrajku policije su razgovarali zastupnici Skupštine Posavske županije i članovi Predsjedništva Sindikata djelatnika MUP- a PŽ-a. Zastupnicima su prezentirani razlozi stupanja u štrajk policije te zahtjevi koji su dosada upućivani Vladi, u cilju njegova okončanja. Iskazana je potreba donošenja zakona o policijskim službenicima u PŽ-u, što je i jedan od osnovnih zahtjeva postavljenih u štrajku.

Nastavak razgovora

Razgovori će se nastaviti, a vodstvo Skupštine najavilo je i susret s čelnicima Vlade PŽ-a, a nakon toga moguće je sazivanje izvanredne ili redovite sjednice Skupštine. -Razgovor je put dijaloga i treba što prije iznaći rješenje za izlazak iz nastale situacije. Izneseni su novi detalji, nepoznati zastupnicima, i ovim je učinjen korak prema naprijed. Zastupnici su iskazali volju da se žele uključiti i vjerujem da će se štrajk okončati u skorije vrijeme na dobrobit svih građana PŽ-a, istaknuo je Mario Jurkić predsjednik Skupštine PŽ-a. Na sastanku je rečeno da je Skupština i do sada imala razumijevanja za problematiku štrajka policije, kako je to prije svega dokazano uvrštavanjem informacije o stanju štrajka na posljednjem skupštinskom zasjedanju. Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Mario Jurkić i Anes Osmanović ističu kako od početka prate situaciju i pokušavaju pomoći i iznaći rješenje za prekid štrajka te da nisu točne informacije da su bili pasivni u rješavanju navedene problematike. -Mi smo stajališta kako je krajnje vrijeme da se završi situacija s generalnim štrajkom policije PŽ-a. U domeni ovog tijela Skupštine PŽ-a je razmatrati zakon koji treba doći u proceduru i vjerujem da će zastupnici stranke iz koje dolazim odgovorno sudjelovati u donošenju tog zakona, u cilju prekida štrajka, poručio je Mijo Matanović zastupnik Skupštine PŽ-a iz redova HDZ-a BiH.

Bez optimizma

Predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a PŽ-a Zlatko Tuzlak je i nakon sastanka kazao kako nije optimist u rješavanju nastalih problema koji bi, prema njegovu mišljenju, mogli potrajati i do kraja ove godine.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
park
22:13 20.01.2012.

Jesteli primjetili kako policija ne radi nema nikakvih problema u Župani Posavskoj !?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?