RADIO

Predstavili se s knjigom “Ovdje Radio Posušje"

radio
VL FOTO
08.05.2011.
u 16:24

Na skupu u Skenderiji, gdje je proslavljena 10. obljetnica Radija Federacije, prezenriran je europski uspjeh te kuće i odlična suradnja s Radijem Posušje

Na skupu novinara i brojnih uzvanika, u povodu 10. obljetnice Radija FBiH i predstavljanja knjige o 25. obljetnici Radija Posušjw, u Colegium Artisticum na Skenderiji zbilo se mnogo vrijednoga u veselom ozračju. Voditeljica večeri Dunja Jelovac istaknula je da je Radio Federacije zaradio vrijednu titulu europskog radija u BiH. Jedna od urednica Ljiljana Simić bila je presretna, kao i svi suradnici slušajući tu vijest, a potom su nastupili tamburaši iz Žepča.

Ovaj jubilej i europsko priznaje Radiju FBiH dobili su novu vijest predstavljanjem knjige “Ovdje Radio Posušje, 25 godina s vama u eteru” koju je s većim brojem kolega pripremio novinar Ljubo Kovač, aktualni predsjednik Udruge hrvatskih novinara BiH, a inače suradnik federalnog Radija s temama iz Hercegovine. Skup u Skenderiji pozdravio je glavni tajnik Hrvatskoga kulturnog društva Napredak Vanja Gavran.

Između ostalog, Gavran je u svom obraćanju nazočnima istaknuo vrijednosti njihova rada i čestitao veliki jubilej.

- Čestitam vrijednima djelatnicima federalnog Radija desetu godišnjicu i visoka priznanja, a o Radiju Posušje se jako puno čulo na sve strane, posebice u proteklom ratu. Sve glavno je u knjizi koja se mogla zvati i “Ovdje Posušje” jer nije riječ o radu samo jednog radija, nego cijelog Posušja i daleko šire. Nakon studija u Zagrebu, vratio sam se u svoj rodni kraj i uvijek sam surađivao tom vrijednom kućom, pa tako i sada kada sam na dužnosti glavnog tajnika Napretka, istaknuo je Gavran. Tijekom ovoga velikog jubilarnog događaja dogovorena je i plodna suradnja osobito Ljube Kovača, novinara i predsjednika Udruge hrvatskih novinara BiH, i Radija FBiH. Radio Posušje i Radio Federacije najavili su plodnu suradnju te dolazak i na prelijepe krajolike na Blidinje i posjet Hajdučkoj Republici Mijata Tomića, na čijem je čelu mlada predsjednica Marija Vukoja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?