Europa Liga

Predsjedniku Širokog Jeliću zlatnik kao dobrodošlica

Irska
27.07.2012.
u 09:35

Zlatnik koji je dobio prvi čovjek kluba s Pecare daruje se samo posebnim gostima

Mada sam, kao i mnogi drugi iz Hercegovine, Irce zamišljao hladnim i povučenim ljudima, a njihovu otočnu državu sumornom i kišnim oblacima omotanom zemljom, doživio sam je sasvim drukčije. Doček domaćina bio je topao i gostoljubiv. Ponašali su se kao da su im u goste došli najdraži rođaci iz Amerike koje nisu vidjeli desetljećima.

Zlatnik Jeliću

Na zajedničkoj večeri predsjednik St. Patrick’sa na svečan način predsjedniku Širokog Brijega Miji Jeliću uručio je zlatnik, koji za svoga mandata predsjednik Republike Irske daje biranim gostima. Koliko je to bio vrijedan dar pokazuje podatak da za vrijeme svoga mandata predsjednik podijeli do 1000 takvih zlatnika. Razlog za sve bio je prijam i gostoljubivost Širokobriježana za vrijeme boravka Iraca u Hercegovini. Dok su rukovodstva bila na zajedničkoj večeri, sami nogometaši bili su smješteni u luksuznom hotelu Hilton, jednom iz poznatog lanca još poznatije jet seterice Paris Hilton. Nakon smještaja nogometaši su otišli na trening na stadion Richmond Park. Stadion je smješten u Ulici Emet koja je dobila ime po poznatom irskom nacionalnom junaku, borcu protiv engleske kolonizacije iz 19. stoljeća. Stadion nas nije oduševio. radi se o pomalo sumornom zdanju izgrađenom 1960. godine, a nakon toga tko zna koliko puta dograđivanom. Sam travnjak je najljepši koji sam vidio, ne samo ja nego i svi ostali iz širokobriješke ekspedicije, dok su tribine, svlačionice i sve ostalo bili ispod razine svih premijerligaških stadiona u BiH, pa i nekih klubova iz nižih stupnjeva natjecanja. Gledalište je sa svih strana stadiona, međutim, na utakmicama UEFA-e ulaz publici dopušten je samo na zapadnu tribinu, koja ima točno 1728 mjesta.

Novčić za sreću

Dok su se nogometaši razgibavali na travnjaku, trener Marijan Bloudek pokupio je nešto iz trave i stavio u džep. Pitao sam ga o čemu se radi, a on je izvadio novčić i rekao “ovo je za sreću”. Onda je iz drugog džepa izvadio još jedan novčić i dodao “ovaj sam našao kad smo stigli u dublinsku zračnu luku”. Iz spomenute luke sjetili smo se ljubazne službenice koja nam je pregledavala putovnicu. Upitala je “Siroki Brijeg? .... a koji je to klub?. rekli smo joj da dolazimo iz BiH i pitali za koga navija - Liverpool, Chelsea ili Man. United: - Ja vam navijam za Celtic i samo za Celtic.

A kada je već riječ o navijačima, Širokobriježane je jedan njihov pristalica dočekao ispred hotela Hilton, te se predstavio.

- Ja sam Pero Bajić iz Županje. Moj je otac iz Jelaha kod Tešnja, majka iz Boka kod Orašja. Radim kao vozač tramvaja u Heilbronu kod Stuttgarta.Navijam za Široki Brijeg. Sinoć sam došao samo zbog ove utakmice. Nije mi žao što sam samo za zrakoplovnu kartu platio 200 eura. Već sam gledao Široki na nekoliko međunarodnih utakmica, u Celju, Grazu, Ljubljani, a bio sam i na Pecari kad je gostovao Besiktas. Koje će to veselje biti, ako Široki prođe i bude igrao protiv Hannovera. Nekoliko mojih prijatelja i ja spremamo se i na Pecari, ali i u Hannover. Pozdravite mi sve Škripare, s mnogima od njih sam prijatelj - kazao nam je simpatični navijač momčadi s Pecare.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?