Intervju

Predsjednik Čović nije nikoga prevario. Tko to govori, laže!

Vjekoslav Bevanda
30.10.2012.
u 09:25

Predsjedatelj Vijeća ministara o spletkama, rekonstrukciji vlasti i reformama

Unatoč smjenama ministara, Vijeće ministara je i jučer nastavilo raditi. Predsjedatelj Vjekoslav Bevanda, unatoč ne baš svjetlom ozračju, je optimist da bi se brojni procesi mogli otkočiti, a za Večernji list svjedoči o postojanju dosta spletki u vlasti.

Kako procjenjujete moguće dosege posjete dviju žena, gospođa Clinton i Ashton u BiH, je li to početak priče o rekonstrukciji Federacije?

Ne znam previše o detaljima posjeta i nisam dobio poziv. Neki su se potrudili da se predsjedatelj Vijeća ministara ne susretne s te dvije uvažene gospođe. Gospođa Clinton je u oproštajnom posjetu, a vrijednost posjete gospođe Ashton je preznačajna i mislim da šalje ohrabrenje za nastavak europskog puta i da ne idemo u posljednji vagon europskog vlaka.

Je li gospodin Čović prevario gospodina Tihića, kako on tvrdi?

Gospodin Čović nije nikoga prevario. Tko to govori, laže. A to što određeni ljudi smatraju da gospodin Čović treba trčati za nekim, poručujem da je to vrijeme davno prošlo. Gospodin Čović nije trčao ni za kim, a i ja kao kadar HDZ-a ni za kim ne trčim, ali i svatko mi je dobrodošao.

Jeste li vi optimist da bi sljedeće dvije godine Vijeće ministara moglo napraviti značajnije pomake, s obzirom na ipak ne pretjerano ohrabrujuće okružje?

Meni je žao što postoji jedan takav fokus razmišljanja. Kada bih međutim ocjenjivao ovo razdoblje od drugog mjeseca do sada.

 

Ostatak intervjua možete pročitati u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
06:27 31.10.2012.

Posjeta ove dvije zene" je poraz politika,a tako i poraz politike HDZea i Dragana Covica ,koji je lose prognozirao i koji "malo piske malo kake".........Nije nikog prevario osim Hrvata koji mu i pored toga daju podrzku...............Sad je protiv SDPea,sad je sa SDPeom ili SDA,a stalno mu se politika poklapa sa Dodikovom,a sto su prepoznale i ove "dvije dame" kao lose..............Ima jos nesto Hrvata u BiH,pa tako i HDZe moze jos vrsiti eksperimente................Spasiti ih mogu samo ove "dvije dame"...............

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?